ACUM:
22.30
Jazzy hour
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România, dublu nominalizat la Festivalul Prix Marulic Croația 2015

Publicat: joi, 12 Martie 2015 , ora 12.02
Două noi producții ale Teatrului Național Radiofonic "The Mother" și "Twilight. Impression" de Ilinca Stihi aduc Societatea Română de Radiodifuziune pe lista nominalizărilor Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic, Prix Marulic, Croația 2015, la secțiunea Teatru scurt.

Ilinca Stihi continuă parcursul internațional, după numeroase nominalizări și premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol, la secțiunea piese radiofonice pentru adolescenți a Festivalului Internațonal "Prix Ex Aequo" de la Bratislava, Premiul al II-lea la Festivalul International "Prix Marulic" 2010, Marele Premiu la Festivalul "Ondas" de la Barcelona 2011, Medalia de aur la "New York Festivals Radio Program & Promotion Awards 2012", Medalie de bronz la "New York Festivals Radio Program & Promotion Awards 2013", locul al III-lea la "Prix Marulic", Croația 2013 și multe alte nominalizări printre care: "Prix Italia 2011", "Prix Europa 2012", ABU (Asia Broadcasting Union), ediția 2013.

În acest an "Prix Marulic" începe în data de 9 mai și va dura șapte zile, în orasul Hvar de pe insula cu acelasi nume, din Croatia. Festivalul este dedicat documentarelor radio, spectacolelor radiofonice dar și documentarelor și spectacolelor radiofonice scurte (cu o durată de maximum 10 minute).
Producțiile Teatrului Național Radiofonic intră în acest an în competiție cu spectacole din: China, Croația, Cehia, Germania, Rusia, Slovenia și Elveția.