ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Mulți Ani de Ziua Mondială a Radioului 2015

Publicat: joi, 12 Februarie 2015 , ora 18.36
Radio România sărbătorește alături de radiourile din întreaga lume pe 13 februarie Ziua Mondială a Radioului. UNESCO a ales, la cea de a 36-a Conferință Generală din noiembrie 2011, să omagieze radioul, acest mijloc de comunicare devenit parte esențială a vieții miliardelor de oameni din întreaga lume.

În acest an, UNESCO a dedicat celor tineri Ziua Mondială a Radioului. Irina Bokova, Director-General UNESCO, în mesajul transmis cu acest prilej, face apel la creșterea incluziunii sociale a generației sub 30 de ani, care înseamnă peste jumătate din populația lumii și subliniază forța radioului de a contribui la atingerea acestui obiectiv.

„Tinerii nu sunt reprezentați suficient în mass-media și acest deficit explică stereotipurile care circulă în mediile de informare în ceea ce-i privește. Radioul are mijloacele pentru a schimba această stare, este un vector de coeziune, educație și cultură, dar și o platformă a schimbării în care tinerii își pot găsi locul și se pot exprima. (…) Dând tinerilor posibilitatea să „li se audă vocea” ne va impulsiona să găsim idei inovatoare, puncte de vedere noi, să reînviem acea energie colectivă generatoare de progres. Acesta este obiectivul Zilei Mondiale a Radioului din 2015, și acesta reflectă cel mai bine eforturile UNESCO de a contracara toate formele de discriminare” - a transmis Irina Bokova în mesajul său.

Suntem onorați să-l sărbătorim pentru tot ce înseamnă el în viața noastră: furnizor de informații, muzică, sport, divertisment, teatru, prieten, companion, sfătuitor, platformă de publicitate, instrument de educație, accelerator de idei, sursă de inspirație, stimulator de imaginație.

Pentru toate acestea și pentru toate celelalte lucrurile bune pe care radioul le oferă, îi spunem La Mulți Ani!

Serviciul Comunicare