ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Restul este dragoste' la 'Dimineața crossover'

Publicat: luni, 9 Februarie 2015 , ora 10.30
Radio România Cultural și Editura Casa Radio vă propun un nou proiect radiofonic care dorește să celebreze dragostea și, totodată, să atragă publicul către înregistrările din marea fonotecă a Radiodifuziunii. Restul este dragoste a pornit din încercarea de a găsi limbajul corespunzător lumii contemporane, artistice și culturale, prin care se poate dialoga pe această temă.

Între 9 și 13 februarie 2015, emisiunea Dimineața crossover, de la ora 9.05, are 10 invitați. Împreună dezbatem despre dragoste. Evităm limbajul superficial, inimioarele și declarațiile scandaloase. Căutăm o formă delicată de a vorbi despre acest fenomen, alături de regizori de teatru, actori, muzicieni, psihologi, designeri, poeți și scriitori. Îi ascultăm cu atenție - pentru că filosoful Ortega Y Gasset spunea că dragostea se manifestă, în primul rând, ca atenție față de celălalt. Iulia Popovici și Radu Afrim, Corina Sabău și Bogdan-Alexandru Stănescu, Petruța Gheorghe, Loredana Groza și Dragoș Bucur, Irina Iordăchescu și Marian Pălie, Constanța Vintilă-Ghițulescu și Andrei (Robin) Proca sunt cei care au acceptat invitația noastră.

Dragoste romantică, artistică, erotism, obiceiuri, mentalități, fantastic, imposibil, muzică. Cu toții suntem influențați de dragoste și intrăm pe teritoriul celor mai ascunse forțe interioare când ne îndrăgostim, nimeni n-o să dea sfaturi despre cum să i te adresezi iubitei sau iubitului. Abordăm o temă greu de manevrat, care ne pune în dificultate, pe tărâmul căreia ne simțim vulnerabili, dar despre care credem că ar trebui să se vorbească deschis. Cu dragoste.

Din înregistrări de arhivă și din biblioteca Editurii Casa Radio îi vom avea alături pe Camil Petrescu, Maria Tănase, Ion Minulescu, Nichita Stănescu, Mariana Marin și Mircea Cărtărescu; la toate acestea se adaugă înregistrări realizate de etnomuzicologul Constantin Brăiloiu la nuntă, în Someș.

Restul este dragoste - un proiect Radio România Cultural și Editura Casa Radio, între 9-13 februarie, în cadrul emisiunii Dimineața crossover, moderată de Maria Balabaș. Participă Daria Ghiu, redactor Editura Casa Radio și critic de artă.