ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România îl susține pe Jo Jo Dan în meciul său pentru titlul mondial

Publicat: vineri, 23 Ianuarie 2015 , ora 15.42

„Mulțumesc Radio România pentru susținere și să știți că acest meci e șansa vieții mele, o șansă mare… O să dau tot ce pot ca să câștig detașat, singurul mod în care pot să-i iau centura lui Kell Brook”, a declarat Jo Jo Dan astăzi, într-o conferință de presă organizată de Radio România, la Sala Radio.

Radio România Actualități i-a promovat de-a lungul timpului pe toți boxerii profesioniști români campioni mondiali după 1990 și va transmite și de această dată, în direct, meciul care va avea loc pe 28 martie, la Motorpoint Arena din Sheffield (Anglia). Pugilistul român Jo Jo Dan va boxa cu englezul Kell Brook pentru titlul mondial la categoria welter / semimijlocie (IBF), având șansa să devină al cincilea campion mondial român în boxul profesionist!

Susținut de Radio România în drumul său titlul mondial, Jo Jo Dan i-a avut alături, în timpul conferinței de presă, pe Ștefan Alexiu și Adrian Fetecău, cunoscuți comentatori ai Radio România Actualități. Pentru toți cei prezenți a fost practic singura șansă de a fi aproape de Ionuț Ion, cunoscut în boxul profesionist ca Jo Jo Dan, înaintea meciului său pentru titlul mondial. Luni, Ionuț pleacă în Canada și marți începe pregătirea pentru importanta întâlnire.

În partida programată la Sheffield boxerul britanic, originar chiar din acest oraș, își va pune în joc centura IBF (obținută în august 2014), JoJo Dan fiind challengerul său oficial. Kell Brook (29 de ani) are 33 de meciuri la profesioniști și le-a câștigat pe toate (22 prin KO), în timp ce JoJo Dan a disputat 36 de partide și are 34 de victorii (18 prin KO) și două înfrângeri.

Jo Jo Dan a devenit challenger oficial după victoria sa din 20 decembrie 2014, obținută la puncte în fața canadianului Kevin Bizier, într-un meci disputat pe parcursul a 12 runde, la Quebec.