Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România a primit Premiul de Excelență - 2014 din partea Institutului European din România

Publicat: vineri, 12 Decembrie 2014 , ora 9.02
Societatea Română de Radiodifuziune a primit, din partea Institutului European din România, Premiul de Excelență pe anul 2014, categoria radio, pentru promovarea spiritului și valorilor europene.

Premiul a fost acordat pentru proiectul EuranetPlus, dezvoltat de Radio România, care produce și difuzează materiale jurnalistice cu tematică europeană pe Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Regional, Radio România Antena Satelor și Radio România Internațional.

Directorul general al Institutului European din România, Gabriela Drăgan, a declarat că Premiul de Excelență a fost acordat pentru faptul că "Radio România face un lucru extraordinar pentru că, prin proiectul EuranetPlus, promovează emisiuni de calitate, care ajung peste tot pe teritoriul românesc. Este extrem de important faptul că Radio România a inclus în grila de programe, emisiuni diverse, consacrate problematicii europene", a adăugat Gabriela Drăgan.

EuranetPlus este un proiect de coproducții radiofonice internaționale (2013-2016) finanțat de Comisia Europeană. Totodată, prin proiect se realizează lunar dezbateri pe teme cetățenești la Parlamentul European, sub genericul "Colțul cetățeanului".

EuranetPlus cuprinde 15 corporații sau posturi de radio publice și private, naționale, regionale și internaționale din statele UE, cu o audiență cumulată zilnică 20 de milioane de persoane.