ACUM:
16.00
În universul muzicii
Personalități ale culturii românești despre muzică
Urmează: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 17.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Fantomele din Canterville, premieră la Teatrul Național Radiofonic

Publicat: joi, 11 Decembrie 2014 , ora 16.37

Teatrul Național Radiofonic prezintă, în premieră, Fantomele din Canterville, scenariul și regia artistică Ilinca Stihi după o idee de Oscar Wilde, la Radio România Cultural, marți, 16 decembrie, ora 00:30; audiția cu public are loc în avanpremieră, luni, 15 decembrie, ora 11:00, la Clubul de la hotelul Ramada Majestic (Calea Victoriei, nr.38-40).

Spectacolul Ilincăi Stihi aduce în contemporaneitate un castel din Vechiul Regat, bântuit de fantomele unui cuplu aristocrat - Sir Simon și Lady Eleonor, și cumpărat de un scriitor american de succes, aflat într-o pasageră criză de creație însoțită (cum altfel?!) și de una în căsnicie. Aventurile se desfășoară într-un ritm alert, cuceritor, nu numai în castelul de tristă faimă, dar și pe domeniul ce-l înconjoară, un sat pașnic al Marii Britanii din zilele noastre, dar cu vajnici cetățeni apărători ai tradiției locului. Conflictul este exploatat în cheie parodică și generează inepuizabile surse de umor; scriitorul și răsfățata soție aduc din Noua Anglie, direct din NY, toate mecanismele și automatismele globalizării, ele devenind opozante cu modul de viață al satului de adopție, fapt de foarte scurtă durată, de altfel.

În distribuție: Cristian Iacob, Mădălina Anea, Gelu Nițu, Virginia Rogin, Zoltan Octavian Butuc, Meda Victor, Mădălina Ghițescu, Alex Vasilache, Rudy Rosenfeld, Irina Mazanitis, Petre Lupu, Eugen Racoți, Constantin Cojocaru.

Asistența tehnică înregistrări teren: Cătălin Coman și Dragoș Niță.

Asistența tehnică înregistrări studio: Dana Lupu și Robert Vasiliță.

Regia de studio: Milica Creiniceanu și Janina Dicu. Regia muzicală: Mădălin Cristescu. Sound design: Mihnea Chelaru. Redactor și coordonator de proiect: Crenguța Manea.