Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

EuranetPlus, nominalizat pentru Premiul de Excelență IER 2014

Publicat: joi, 27 Noiembrie 2014 , ora 10.13

Proiectul editorial EuranetPlus, la care participă Societatea Română de Radiodifuziune, a fost nominalizat pentru Premiul de Excelență IER 2014 (Institutul European din România), ediția a V-a, categoria emisiuni radio.

Nominalizarea proiectului are drept motivație principală promovarea prin acest proiect a spiritului și valorilor europene. Decernarea Premiilor va avea loc la 11 decembrie 2014, la București, cu ocazia conferinței anuale a IER, cu tema Provocări politice și economice: răspunsuri pentru Europa.

EuranetPlus este un proiect de coproducții radiofonice internaționale prin care se produc și se difuzează emisiuni cu tematică europeană, cu finanțare de la Comisia Europeană (2012-2016). EuranetPlus are între membrii săi 15 corporații sau posturi de radio publice și private, naționale, regionale și internaționale din mai multe state UE. Audiența cumulată zilnică a radiodifuzorilor implicați este de 20 de milioane de ascultători.

Societatea Română de Radiodifuziune participă la proiectul EuranetPlus prin Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Antena Satelor Departamentul Studiourilor Regionale și Radio România Internațional. EuranetPlus produce și difuzează zilnic, on-air și online, conținuturi editoriale pe teme europene și realizează lunar dezbateri pe teme cetățenești, la Parlamentul European, sub conceptul Colțul cetățeanului.

La categoria emisiuni radio a mai fost nominalizată pentru Premiul de Excelență IER 2014 emisiunea Tânăr în Europa, realizată de RFI România cu sprijinul Parlamentului European.