Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Volumul 'Depărtările nu ne vor despărți niciodată' a fost lansat la Târgul Gaudeamus

Publicat: vineri, 21 Noiembrie 2014 , ora 14.09
Radio România Internațional (RRI) a lansat joi, 20 noiembrie, în cadrul Târgului Internațional GAUDEAMUS Carte de Învățătură - Radio România, ediția 21, volumul bilingv "Depărtările nu ne vor despărți niciodată" (Prima carte despre ascultătorii RRI care ne-au vizitat) / "Distance will never come between us" (The first book about the RRI listeners who visited Romania).

Au participat dr. Aurel Vainer, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, membru al Camerei Deputaților, doamna Gabriela Crețu, membru al Comisiei pentru cultură și media a Senatului României, prof. dr. Constantin Manolache (Centrul Județean de Cultură Prahova) - redactorul cărții, Aurel Tar, unul dintre cei cinci artiști plastici din România care au oferit lucrări originale (gravură, stencil) pentru 15 exemplare de autor - ziariști, vizitatori ai Târgului.

Domnul Aurel Vainer declara la lansare, între altele: "Este vorba despre lansarea unui volum extrem de sugestiv și real. Acoperă exact activitatea pe care o desfășoară acest post de deosebit prestigiu care, din păcate, în România nu prea se poate asculta (...) și trebuie să vă spun că Radio România Internațional face o treabă extraordinară. De altfel titlul cărții e cel mai bun mesaj, extrem de autentic. Ascultătorii RRI sunt în multe locuri de pe mapamond și urmăresc cu mult interes tot ceea ce realizează acest post, cu o tenacitate și o dăruire deosebite".

Volumul, realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Prahova, a fost tipărit la Editura Libertas, Ploiești, și este alcătuit pe baza interviurilor și declarațiilor, a fotografiilor ascultătorilor RRI din aproape 20 de țări, care au câștigat Marile Premii ale concursurilor de cultură generală organizate de Radio România Internațional din 1995 încoace. Cartea a fost lansată la 11 octombrie și la Centrul Cultural din comuna Brebu, jud. Prahova. Volumul va fi distribuit gratuit unor înalți reprezentanți ai statului român, ambasadelor și ICR-urilor de peste hotare și va ajunge în principal la ascultătorii RRI care au câștigat sejururi în România, dar și la alți ascultători RRI din diferite state ale lumii.