ACUM:
15.30
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Arpeggio (R) Beethoven & more pentru două ore.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural este pe frecvența Gaudeamus!

Publicat: luni, 17 Noiembrie 2014 , ora 15.16
Radio România Cultural este oglinda Târgului Internațional de Carte Gaudeamus! Emisiuni, dezbateri, reportaje, vox-pop-uri, evenimente speciale vor aduce din nou atmosfera acestei sărbători a cărții în casele ascultătorilor din toată țara.
Ziua de vineri, 21 noiembrie, este ziua Radio România Cultural la Gaudeamus.

Astfel vineri, 21 noiembrie, ora 14.30 la Ceainăria Gaudeamus va avea loc prezentarea proiectului Baricada Culturală - proiect special derulat de Radio România Cultural în lunile noiembrie și decembrie 2014, dedicat aniversării a 25 de ani de la căderea comunismului, urmată de Conferința Civică "Despre buna folosință a lecturii" cu tema "Ar trebui să ne întoarcem la cunoașterea istoriei prin lectură?"

Poate un film artistic despre debarcarea din Normandia să spună totul sau chiar mai mult decât o carte de documente din arhivă sau o carte de memorii? Cum supraviețuiește cartea de istorie în bătălia cu impactul tehnologiei și al cunoașterii intermediate? Vă invităm să aflăm împreună câteva răspunsuri la aceste întrebări și altele într-o dezbatere pe un format pro/contra practicat de ARDOR de peste 20 de ani .

Echipa afirmatoare va fi formată din Carmen Pălimariu - elevă Liceul Lazăr și Magdalena Mărculescu - director editorial al grupului editorial Trei, iar cea negatoare din Sonia Maria Pavel - elevă la Liceul Sf. Sava și Florin Iaru - scriitor.

Inițiat de ARDOR (Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică) în parteneriat cu Asociația Culturală BookMag și cu Radio Romania Cultural, proiectul este posibil prin sprijinul Fundației Rațiu din Marea Britanie, iar parteneri educaționali sunt Editura Cartea Românească, Editura Polirom și Radio România Cultural.

O manifestare deja tradițională Finala concursului național de lectură "Mircea Nedelciu", ediția a XI-a este programată vineri, 21 noiembrie, de la ora 11.00, la Bursa de contacte, nivel 3.20. Organizatori: Echipa Gaudeamus și Radio România Cultural. Prezentator și realizator: Ligia Necula.

Tot vineri, 21 noiembrie, ora 15.00, Standul Radio România Cultural vă invită la o lansare inedită. Un mic moment de teatru va încerca să deschidă cititorilor apetitul pentru un nou volum de la editura Univers: "Era să fiu eu". Adaptare după "Era să fiu eu", un roman de Ali Smith, traducere Carmen Scarlet, apărut în parteneriat cu Radio România Cultural. Actori: Corina Popa, Alexandra Necula, Gabriela Burungiu.

Din studioul special amenajat se vor transmite emisiunile: Timpul prezent (19, 20 noiembrie de la ora 11.30 - moderatori Adela Greceanu și Matei Martin), Vorba de cultură (19, 20 și 21 noiembrie de la ora 12.00 - moderatori Ema Stere și Attila Vizauer), Știinta în cuvinte potrivite (19, 20 și 21 noiembrie de la ora 13.15 - moderatori Corina Negrea și Dan Manolache), Noua revistă vorbită (21 noiembrie de la ora 15.00, moderator Adela Greceanu), Revista Literară Radio (duminică, 23 noiembrie ora 12.00-moderator Anca Mateescu).