ACUM:
16.00
În universul muzicii
Personalități ale culturii românești despre muzică
Urmează: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 17.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Baricada Culturală' la Radio România Cultural - 13 noiembrie

Publicat: joi, 13 Noiembrie 2014 , ora 11.00
Proiectul video Baricada Culturală continuă, în această seară, joi, 13 noiembrie 2014, de la ora 22.00, pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, cu alte două documentare, proiectate cu sprijinul Asociației DocuArt.

Prima producție este STREM Ț 89. În timp ce în marile orașe ale Revoluției se luptă pentru libertate, în micul sat de vânători Stremt, știrile ajungeau greu. Atât de greu, încât abia după ce au văzut la televizor fuga lui Ceaușescu, oamenii au decis să înceapă propria revoluție. Fiecare om avea o pușcă și o teorie, dar cel mai important, fiecare avea o pivniță plină de alcool. Asfel, în scurt timp, fiecare vecin de după gard era terorist. 22 de ani mai târziu, documentarul urmărește povestea acestor oameni: ce au făcut, ce cred că ar fi trebuit să facă și cum le-ar fi fost mai bine dacă ar fi făcut lucrurile diferit.

A doua producție care poate fi urmărită în regim de televiziune online pe site-ul www.radioromaniacultural.ro este 8 Martie, în regia lui Alexandru Belc. Documentarul vorbește despre femeile care și-au trăit tinerețea în comunism și surprinde mai multe momente ale acestei lumi: o mină lăsată în paragină, un depou de tramvaie, un atelier de confecții al unei foste case de modă, o fabrică de lactate. Cum era sărbătorită femeia comunistă pe "8 Martie" veți putea vedea dacă vă alăturați Baricadei Culturale online, un proiect prin care Radio România Cultural marchează 25 de ani de la prăbușirea comunismului.