ACUM:
9.55
Promo
Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Urmează: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.
Apoi: 10.00 Arpeggio 3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Cifre record la GAUDEAMUS Carte Școlară 2014

Publicat: luni, 29 Septembrie 2014 , ora 10.29

* Peste 36.000 de vizitatori - număr record pentru Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară și pentru Programul LECTURA

* Cea mai mare valoare a vânzărilor de carte înregistrată în istoria evenimentului

Cea de a XII-a ediție a Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară, eveniment inițiat și organizat de Radio România - Centrul Cultural Media Radio România și găzduit timp de 12 zile de Piața Universității, s-a încheiat duminică, 28 septembrie.

Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară, manifestare organizată în mod tradițional la începutul anului școlar, cu o ofertă adecvată momentului, face parte dintr-un program de anvergură națională, inițiat și derulat de Radio România din anul 1994 - Programul LECTURA - al cărui principal obiectiv este susținerea, prin evenimente, a culturii scrise în țara noastră. Palmaresul celor 20 de ani ai acestui proiect cultural este cel mai în măsură să "vorbească" despre rolul pe care Radio România, prin intermediul târgurilor din seria GAUDEAMUS, îl joacă pe piața națională a cărții: 83 de evenimente, peste 9.000 de expozanți, circa 2.264.500 de vizitatori și mai mult de 8.700 de manifestări organizate cu prilejul târgurilor.

Bilanțul statistic al acestei ediții, în unanimitate caracterizată de către expozanți drept un real succes de piață și de promovare, include:

- 43 de expozanți (reuniți în peste 30 de standuri), oferta prezentată în cadrul târgului fiind reprezentativă pentru piața românească de manuale, auxiliare și materiale didactice, în măsură să ofere tuturor celor implicați - elevi, personal didactic, profesioniști - un cadru optim de analiză, selecție și achiziție a instrumentelor de lucru pentru anul școlar 2014 - 2015.

- peste 36.000 de vizitatori - număr record deopotrivă pentru Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară și pentru Programul LECTURA 2014;

- o valoare totală a vânzărilor mai mare decât la ediția precedentă;

- peste 6.000 de volume donate de către vizitatori în cadrul proiectului "Cărțile se întorc acasă". Prin acest proiect, inițiat și derulat de Radio România de la începutul anului 2010, se urmărește colectarea de cărți de la edituri și de la persoane particulare dispuse să renunțe la o parte din volumele din biblioteca personală și donarea lor către biblioteci din medii defavorizate, care nu au mai primit fonduri pentru achiziții. Cărțile adunate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Carte Școlară 2014, prin generozitatea vizitatorilor și a unora dintre expozanți (editurile Casa Radio, Cetatea de Scaun, Didactică și Pedagogică, Meteor Press, Paralela 45, Sigma și Semne - Artemis) vor avea ca destinație bibliotecile penitenciarelor Rahova și Jilava.

- Sâmbătă, 27 septembrie, în cadrul târgului a avut loc finala zonală a celei de a XII-a ediții a Concursului Național de Lectură "Mircea Nedelciu", competiție dedicată elevilor de liceu și denumită astfel în amintirea regretatului scriitor și cofondator al Târgului GAUDEAMUS. Câștigătoarele concursului au fost: Alexandra Mușa (Colegiul Național "Gheorghe Șincai") - locul 1, Luiza Constantin (Liceul Teoretic "Al. I. Cuza" - locul 2) și Larisa Stroe - locul 3 (Colegiul Național "I. L. Caragiale"). Ocupanta locului 1 va participa la finala națională a concursului, organizată în luna noiembrie în cadrul Târgului Internațional GAUDEAMUS.

Partenerii evenimentului au fost, la această ediție: Primăria Municipiului București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Regia Autonomă de Transport București și Spectacular.

Următorul eveniment din cadrul Programului LECTURA 2014 va fi Târgul Internațional GAUDEAMUS Carte de Învățătură, ediția 21, care va avea loc în perioada 19 - 23 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Secretariat Gaudeamus: tel./fax: 021 312 22 40; e-mail:office@gaudeamus.ro.