Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Cluj inaugurează o bibliotecă în Villarobledo (Spania)

Publicat: sâmbătă, 20 Septembrie 2014 , ora 8.29

Radio Cluj inaugurează sâmbătă, 20 septembrie, o bibliotecă de carte românească, în orașul spaniol Villarobledo, acolo unde trăiesc peste 1.000 de români.

Postul regional de radio de la Cluj-Napoca a desfășurat o campanie de colectare de carte, lansată cu prilejul Târgului Gaudeamus Radio România, ediția din Cluj-Napoca. Până acum au fost strânse aproximativ 1.600 de volume, în mare parte titluri recomandate de bibliografia școlară.

Demersul înființării unei biblioteci românești în Spania, a pornit de la constatarea faptului că, după mai mulți ani petrecuți departe de țară, copiii românilor întâmpină dificultăți de exprimare în limba maternă.

La inaugurarea bibliotecii din Villarobledo participă, sâmbătă după amiază, Preasfințitul Timotei, episcopul bisericii ortodoxe române în Spania și Portugalia, scriitori români care trăiesc în Spania, reprezentanți ai consulatului românesc din Ciudad Real dar și membri ai comunității românești din zonă.

Organizatorii acestui eveniment sunt Radio Cluj, Asociația Culturală România din inima mea - Bistrița și Parohia Ortodoxă română din Villarobledo.

Serviciul Comunicare