Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

București fm propune 'Studio 65'

Publicat: joi, 7 August 2014 , ora 15.02

Studio 65 este un proiect unic pe piața radio din România, o docu-dramă realizată de regizorul Alexander Hausvater în 2012, împreună cu echipa București fm și Redacția Teatru a Radio România.

Proiect inedit, original și avangardist pe piața media, care sparge bariera formatului unei emisiuni radio, producția spune lucrurilor pe nume și atacă subiecte de primă pagină. Acestea sunt urmărite și tratate în manieră jurnalistică peste care, pentru a spori atractivitatea, se suprapune forma dramatizată, cu toate componentele ei.

Echipa București fm care a participat la realizarea acestei emisiuni este formată din jurnaliști cu mare experiență: Răzvan Ursuleanu, gazda emisiunii, Andreia Bârsan, producător general, Mihaela Arion, Sorin Mihai Savin, Cristina Toma, reporteri și Geanina Tumbea, documentarist.

Distribuția reunește actori din mai multe generații, de la Ion Haiduc, Ruxandra Sireteanu, Alexandru Georgescu, la Delia Nartea, Constantin Tache Florescu, Iolanda Covaci, Marius Damian, Florentina Țilea, Gavril Pătru, Daniela Ioniță, George Constantinescu și studenții Andrei Rusu și Adrian Dima.

Scenariile sunt semnate de Mihaela Michailov, Liviu Lucaci și Ioana Brușten.

Înregistrările au fost realizate în Studioul Teatrului Național Radiofonic. Regia tehnică, adaptarea radio și sound design: Mihnea Chelariu. Regia de montaj: Florina Verdeș și Florin Bădic. Regia de studio: Janina Tudor. Muzica: George Marcu.

Personalități marcante din diverse domenii s-au alăturat proiectului. Printre acestea: dr. Andrei Georgescu, șeful UPU al Spitalului Municipal, omul de publicitate Bogdan Naumovici, Ioan Bâlă, fostul șef al penitenciarelor din România și jurnalista Corina Drăgotescu.

Cele 21 de episoade se difuzează în luna august, de luni până vineri, la ora 21:55.