ACUM:
15.00
Calendar muzical
Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.
Urmează: 16.00 În universul muzicii Personalități ale culturii românești despre muzică
Apoi: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

ASCULTĂ VOCILE DE AZI în grila de vară a Radio România Cultural

Publicat: vineri, 27 Iunie 2014 , ora 12.31
ASCULTĂ VOCILE DE AZI este noutatea absolută a grilei de vară a postului Radio România Cultural, care se va auzi, din 30 iunie și până pe 7 septembrie, pe toate frecvențele FM naționale, online pe www.radioromaniacultural.ro și pe aplicațiile mobile descărcabile gratuit din AppStore și GooglePlay.

"Ascultă vocile de azi" va avea ca invitați, în fiecare marți, de la ora 20,00, personalități ale vieții culturale și publice românești de prim rang, din cele mai diferite domenii și arii de interes, aflate la momentul maturității lor creatoare și în plină afirmare pe diferitele scene ale culturii românești.

Dumitru Prunariu, Mircea Dinescu, Ruxandra Donose, Vlad Ivanov, Ioana Pârvulescu, Ioan Gyuri Pascu, Elena Moșuc, Liviu Ornea, Dan Perjovschi și Mircea Albulescu sunt personalitățile care, în fiecare marți, timp de 10 săptămâni, vor face mărturii sonore document, care vor rămâne în Fonoteca de Aur a Radioului public.

Cele mai ascultate programe de actualitate de la Radio România Cultural - Espresso și Dimineața Crossover - vor avea spații lărgite și vă vor acompania diminețile de vară din 30 iunie și până pe 7 septembrie, ținându-vă la curent cu principalele evenimente culturale ale sezonului estival.

Programul de prânz va difuza cele mai reușite ediții ale talk-showului Vorba de cultură din anotimpul abia încheiat, program devenit un adevărat brand al postului.

Radio România Cultural alocă, în grila sa de vară, spații generoase marilor spectacole de teatru radiofonic și celor muzicale. În fiecare zi, de luni până vineri, după Jurnalul orei 13,00, vor fi difuzate spectacole de teatru radiofonic din Fonoteca Radio România. Lunea, miercurea și vinerea, de la ora 19,00, muzica de calitate îi va aduna pe fanii jazz-ului și ai muzicii clasice pe marea scenă a Radio România Cultural.

Pentru prima dată, în fiecare sâmbătă și duminică, după Jurnalul orei 22,00, sub genericul Music Show, Radio România Cultural va difuza concerte ale unor mari artiști ai muzicii pop-rock și nu numai, între care Sting, AC/DC, Scorpions, The Corrs, Dire Straits, Queen, Adele, Lenny Kravitz, Caro Emerald și mulți alții.

Din week-endurile Radio România Cultural nu vor lipsi teatrul, serile de operă și nici emisiunile de lifestyle cultural Un pic de chic și Povestea luxului.