Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Premiu prestigios la 2014 World's Best Radio Programs!

Publicat: miercuri, 25 Iunie 2014 , ora 11.27

Spectacolul Teatrului Național Radiofonic Metamorfoza, scenariu original de Ion Andrei Puican, inspirat după nuvela omonimă de Franz Kafka, a primit medalia de argint la categoria Best Drama Special, la 2014 World's Best Radio Programs - New York Festivals. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în seara zilei de luni, 23 iunie, la Manhattan Penthouse în New York.

Festivalul internațional de la New York este cel mai amplu festival de profil prin numărul de producții participante din întreaga lume. Tradiția premiilor new yorkeze începe din 1982 și a onorat până acum cele mai prestigioase posturi de radio din lume.

Acest premiu reconfirmă valoarea spectacolului radiofonic Metamorfoza, care a primit recent și medalia de aur la Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova 2014.

Metamorfoza aduce în contemporan ideea nuvelei kafkiene: marginalizarea și izolarea individului într-o societate sociopată, transformarea personalității și a laturii umane în funcție de cerințele sistemului și a scării valorice care guvernează o comunitate și implicit întreaga lume. Textul este un adevărat semnal de alarmă asupra societății de azi și privind alienarea care ne pândește pe fiecare într-o asemenea societate.

Spectacolul radiofonic subliniază încă o dată actualitatea nuvelei lui Franz Kafka. Dacă la momentul apariției, nuvela a creat controverse prin stranietatea și utopismul pe care le degaja, astăzi omul, societatea și relaționările umane se regăsesc întocmai imaginației autorului.

În distribuție: Alexandru Potocean, Andreea Grămoșteanu, Costel Cașcaval, Mirela Zeța, Cătălin Babliuc, Vasile Calofir, Vlad Oancea, George Alexandru, Anca Ghenoside, Rob Pewtress, George Moise, Răzvan Zeța, Iustina Tărăboanță

Echipa de producție: Janina Dicu - regia de studio, Mădălin Cristescu - regia muzicală, Mihnea Chelaru - Sound design, Ion Andrei Puican -regia artistică.