ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Maraton de lectură la Sala Radio

Publicat: miercuri, 21 Mai 2014 , ora 14.06

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la declanșarea Primului Război Mondial. Centenarul prilejuiește organizarea a numeroase evenimente în România și în Europa.

Agenția de presă Rador organizează un eveniment inedit, joi, 22 mai, între orele 11:00-12:00, în foaierul central al Sălii Radio (Str. General Berthelot 60-64). Este vorba despre un maraton de lectură, Scrisori din război, susținut de 60 de elevi de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Școala Centrală și Liceul Militar Breaza.

Tinerii vor citi scrisori emoționante în limba franceză transmise de combatanți în Primul Război Mondial, documente aflate în custodia Muzeului Militar București. Maratonul va putea fi urmărit live pe site-ul www.rador.ro.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, susținut de Muzeul Militar Național Regele Ferdinand București și se va bucura de participarea a 13 comandanți de mari unități.

Maratonul de lectură este rodul unei ample cercetări documentare realizate de grupul Istorie Orală al Rador. Acest grup, unicat în peisajul media românesc, creat de Radio România la începutul anilor '90, se mândrește cu înregistrări de excepție. Încoronarea Suveranilor României Mari, Primăvara de la Praga sau schimbarea regimului la 23 august 1945 sunt doar câteva dintre evenimentele descrise de martori oculari. O parte a acestor înregistrări sunt disponibile pe site-ul www.rador.ro, secțiunea Istorie Orală.

Rador este agenția de presă a Radio România. Știrile transmise de reporterii și corespondenții interni și externi ai posturilor noastre de radio sunt preluate și difuzate de Rador. Agenția dispune de cel mai important centru de monitorizare din țară, ale cărui grile cuprind peste 50 de posturi de radio și televiziune din România și din lume, peste 400 de titluri din presa internațională și peste 60.000 de surse web.