Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Cea mai înaltă decorație italiană pentru Iuliana Anghel

Publicat: marți, 20 Mai 2014 , ora 10.41

Jurnalistul Radio România Iuliana Anghel a primit luni, 19 mai, cea mai înaltă decorație acordată de statul italian unui străin, Ordinul Steaua Italiei în rang de Cavaler.

Ordinul Steaua Italiei este acordat de președintele Italiei la propunerea Ministerului de Externe de la Roma. "Această decorație recompensează meritele deosebite ale Iulianei Anghel pentru mai buna înțelegere și consolidare a cooperării între țările noastre. Iuliana acoperă de mulți ani toate evenimentele legate de cooperarea bilaterală și este un adevărat punct de referință în această privință. De aceea a primit această decorație", a declarat ambasadorul italian la București, Diego Brasioli.

La ceremonie a fost prezent Președintele director general al Radio România, Ovidiu Miculescu, care a declarat cu acest prilej: "În acest moment, cred că suntem una din foarte puținele medii publice din Europa care performează pe toate planurile și poate că nu este o coincidență, această distincție vine să confirme și din alt unghi valoarea pe care Radio România o livrează către publicul său și, iată, către Europa".