Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Editura Casa Radio, laureată la Gala Industriei de Carte din România 'Bun de Tipar', ediția a III-a

Publicat: vineri, 16 Mai 2014 , ora 11.50

Joi, 15 mai, în Aula Bibliotecii Naționale a României a avut loc Gala Industriei de Carte din România "Bun de Tipar", aflată la a III-a ediție, eveniment dedicat excelenței editoriale și promovării celor mai importante proiecte anuale ale pieței de carte românești.

Pentru al doilea an consecutiv, Editurii Casa Radio i-a fost decernat premiul "Cea mai bună carte netipărită: Audiobook". Juriul, format dintr-o echipă de 10 specialiști și prezidat de criticul și teoreticianul literar Mircea Martin, a decis acordarea Trofeului "Bun de Tipar" audiobook-ului Așteptând ceasul amintirilor de Dinu Pillat. Editura a fost nominalizată la aceeași secțiune și cu albumul Cartea cu Apolodor (în lectura Alexandrinei Halic) de Gellu Naum.

"Așteptând ceasul amintirilor", audiobook apărut în colecția "Vocile memoriei", reprezintă un important gest cultural de restituire a personalității și operei scriitorului și istoricului literar Dinu Pillat. Realizat și prezentat de Anca Mateescu, redactor la Radio România Cultural, audiobook-ul conține înregistrări din Arhivele Radio România: "Dinu Pillat la Radio: 1967-1970" și "Amintiri despre Dinu Pillat: 1991-2000" (portrete sonore de Theodor Enescu, Virgil Ierunca, Cornelia Pillat, Alexandru Paleologu). Proiectul grafic al albumului este semnat de artistul Daniel Ivașcu. Audiobook-ul pune în valoare emisiuni culturale de referință ale Radioului public: "Prietenii mei, scriitorii", "Amfiteatru literar", "Dicționar de literatură universală", "Biblioteca de poezie românească", "Portrete și evocări literare".

La cea de-a III-a ediție a Galei Industriei de Carte din România "Bun de tipar" au fost înscrise peste 120 de instituții și peste 700 de proiecte.

Gala Industriei de carte din România "Bun de Tipar" este organizată de Federația Editorilor din România și Headsome Communication, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Asociația Română de Relații Publice.

Mai multe detalii: www.galabundetipar.ro; www.edituracasaradio.ro.