ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Poveste de seară', înregistrări din fonoteca Radio România, la chioșcurile de ziare.

Publicat: joi, 8 Mai 2014 , ora 14.19
Începând din 8 mai, Radio România în parteneriat cu Editura Litera și ziarul Libertatea vă oferă săptămânal o colecție de CD-uri cu unele dintre cele mai frumoase povești din literatura româ și universală, în lectura marelui actor Mircea Albulescu. Cele șase CD-uri ale colecției cuprind texte din creația scriitorilor Ion Creangă, Petre Ispirescu, Emil Gârleanu, H.C. Andersen, frații Grimm, dar și basme populare din diverse țări ale lumii: folclor rusesc, japonez, arab, african, britanic. Înregistrările au fost realizate pentru Radio România Cultural în adaptarea Sandei Socoliuc în anul 2008 și preluate din fonoteca Radio România.

Timp de 6 săptămâni, veți găsi la chioșcurile de distribuție a presei cele 6 discuri din noua colecție "Poveste de seară". Pe 8 mai primiți cadou caseta de colecție, însoțită de primul audiobook.

Ordinea apariției:

8 mai - Ion Creangă ( Capra cu trei iezi, Ursul păcălit de vulpe și Punguța cu doi bani)

15 mai - Petre Ispirescu ( Zâna Zânelor, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, Prâslea cel voinic și merele de aur)

22 mai - Emil Gârleanu ( Cântărețul, După asemanărea lor, Cucoșul)

29 mai - HC Andersen ( Degețica, Rățoiul cel urât si Soldățelul de plumb)

5 iunie - Frații Grimm ( Albă ca zăpada, Croitorul cel isteț, Prințesa de piatră)

12 iunie - Folclor Internațional ( folclor rusesc - Nevasta gerului Marfuska; folclor japonez - De când este marea sărată; folclor arab - Croitorul și orașul fericirii; folclor african - Iepurele cel deștept; folclor britanic - Jack și vrejul de fasole)