ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Caravana GAUDEAMUS a ajuns în premieră la Oradea

Publicat: marți, 6 Mai 2014 , ora 16.10

 

După o mini-vacanță în care distracția și activitățile în aer liber au fost pe prim plan, Radio România și Primăria Municipiului Oradea îi invită pe locuitorii urbei la o nouă evadare din cotidian, de această dată în lumea cărții: Târgul GAUDEAMUS Oradea, ediția cu numărul 1.

 

Evenimentul va avea loc în perioada 7 - 11 mai în incinta unui pavilion expozițional amplasat în parcul 1 Decembrie și marchează o premieră și din perspectiva formulei de organizare, întrucât este prima dată când autoritățile locale se implică în calitate de co-organizator în derularea unui târg din seria GAUDEAMUS.

 

GAUDEAMUS Oradea este cea mai nouă componentă a unui proiect de anvergură națională, pe care Radio România îl derulează de 20 de ani - Programul LECTURA - și care în prezent include: două târguri de carte organizate în București - Târgul Internațional GAUDEAMUS (20 de ediții) și Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară (11 ediții) și alte patru, reunite în Caravana GAUDEAMUS, derulate în centre culturale cu tradiție (Cluj-Napoca - 15 ediții, Craiova -13 ediții, Constanța - Mamaia - 5 ediții și Oradea).

 

Deschiderea oficială a primei ediții a Târgului GAUDEAMUS Oradea va avea loc miercuri, 7 mai, la ora 12.00. Programul de vizitare al târgului este următorul: de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 și 20.00 și duminică, între orele 10.00 și 15.00. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.

 

Președintele de onoare al ediției de debut a Târgului GAUDEAMUS Oradea este poetul Ioan Moldovan, directorul binecunoscutei publicații "Familia".

 

Gaudeamus Oradea 2014, repere statistice:

 

- 50 de expozanți reuniți în 33 de standuri, reprezentând principalele categorii prezente pe piața de carte și educație din România - edituri, agenții de difuzare de carte și produse multimedia, instituții de învățământ, edituri străine prezente în standurile distribuitorilor de carte. Diversitatea domeniilor reprezentate este o bună recomandare în ceea ce privește oferta de care vizitatorii târgului vor putea beneficia încă de la această primă ediție.

- o suprafață de aproape 300 mp de standuri;

- 12 evenimente propuse de către organizatori și expozanți, adresate unui public variat ca domenii de interes și vârstă, dintre care menționăm concertul organizat, cu ocazia Zilei Europei, de Primăria Municipiului Oradea și Rock Filarmonica, vineri, 9 mai, între orele 17.00 și 18.00.

 

Prima ediție a Târgului GAUDEAMUS Oradea va constitui și cadrul pentru reluarea sau lansarea, în Oradea, a unora dintre proiectele deja tradiționale sau mai recente, inițiate și derulate de Radio România:

 

·Cărțile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților și a vizitatorilor, a unui fond de carte care va avea ca beneficiari biblioteci ale unor comunități subfinanțate din acest punct de vedere. Proiectul continuă o tradiție care durează de la primele ediții ale Târgului Internațional GAUDEAMUS (Coșul Târgului); de la relansarea sa sub noul nume, în anul 2010, peste 86.000 de volume au îmbogățit patrimoniul unor biblioteci care nu mai primiseră de foarte mult timp fonduri pentru achiziții. Cărțile care vor fi donate cu prilejul Târgului GAUDEAMUS Oradea vor ajunge în comunele Răbăgani (a cărei bibliotecă a fost distrusă într-un incendiu), Drăgănești și Holod.

·Invitați de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează și recompensează performanțele obținute pe plan internațional de către reprezentanții la vârf ai învățământului românesc. Sâmbătă, 10 mai, la ora 13.00, sunteți așteptați să îi cunoașteți pe invitații de nota 10 ai Târgului GAUDEAMUS Oradea, elevi din județele Bihor și Satu Mare, premiați la olimpiade internaționale la diferite discipline: Dudás Norbert (Liceul Teoretic "Ady Endre" din Oradea), Schefler Gergő și Boros Zoltán (Liceul Teologic Romano - Catolic "Hám János" din Satu Mare).

Premiile Târgului GAUDEAMUS Oradea vor fi decernate duminică, 11 mai, începând cu ora 13.00, astfel:

 

·Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor - locurile 1, 2 și 3) și Cea mai râvnită carte a Târgului, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite vizitatorilor pe întreg parcursul târgului;

 

·Trofeele Presei - decernate jurnaliștilor pe secțiunile publicații, radio și TV, tot prin Votul Publicului;

 

·Premiul Educația - decernat unei instituții de învățământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaționale la Târgul GAUDEAMUS;

 

·Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezente la Târg, de către organizator și Casa de Modă PUSHA Fashion;

 

·Premiile Tombolei GAUDEAMUS, constând în telefoane mobile, invitații la restaurante și parcuri de distracție, vouchere la saloane de înfrumusețare și mingi de fotbal, oferite de către organizatori și parteneri.

 

Partenerii organizatorilor, la această ediție a târgului, sunt: Automobile Dacia, RCS & RDS, PUSHA Fashion - Casă de Modă, Hotel Continental Forum Oradea, SC Select Catering SRL, Restaurantul Hanul cu Noroc Oradea, Aqua Parc President Băile Felix, Sport Master, Salonul Cosmetic Sothys, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Clubul Sportiv Crișul Oradea, S.C. Manoil Impes SRL, Rock Filarmonica și postul Digi 24 - partener media.

Eveniment organizat cu sprijinul Administrației Imobiliare Oradea, Poliției Locale Oradea, Poliției Municipiului Oradea și Jandarmeriei Oradea.

Târgul GAUDEAMUS Oradea este organizat de Radio România și Primăria Municipiului Oradea.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS (Radio România, tel. 021 319 05 22, e-mail office@gaudeamus.ro) sau să accesați website-ul www.gaudeamus.ro.
Persoane de contact: Connie Chifor (tel. 0745 109 649, e-mail connie@gaudeamus.ro) - Gaudeamus și Mircea Oaie (mircea.oaie@oradea.ro) - Primăria Municipiului Oradea.