ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

În direct, 'Marea Confruntare' electorală EuranetPlus

Publicat: luni, 28 Aprilie 2014 , ora 11.51
Cine va fi noul președinte al Comisiei Europene? Cum va aborda acesta marile teme electorale precum mobilitatea, energia și șomajul? Încotro se îndreaptă Uniunea Europeană? Cu doar 4 săptămâni înainte de alegerile europene din 25 mai, vă invităm la o dezbatere alături de principalii candidați.

Dezbaterea are loc marți, 29 aprilie, între 15:30 și 16:30, ora României, în studioul TV din clădirea Altiero Spinelli a Parlamentului European din Bruxelles și va fi difuzată în direct, cu traducere în limba română, de la ora 15:30, pe Radio România Internațional și pe www.romania-actualitati.ro. Discuția va fi redifuzată pe 6 mai la Radio România Antena Satelor, de la ora 10:00.

15 națiuni UE se vor afla în multiplex pan-european pentru o dezbatere electorală EuranetPlus, la care vor participa patru candidați la funcția de președinte al Comisiei Europene, din partea principalelor partide europene. Jean-Claude Juncker (Partidul Popular European), Ska Keller (Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană), Martin Schulz (Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților) și Guy Verhofstadt (Alianța Democraților și Liberalilor pentru Europa) sunt participanții la Marea Confruntare EuranetPlus 2014, transmisă în direct din Bruxelles.

Discuția, în limba engleză, cuprinde serii de întrebări din 15 orașe europene (Atena, Bielefeld, Bruxelles, București, Budapesta, Lisabona, Maribor, Milano, Paris, Riga, Sofia, Tallinn, Valladolid, Varșovia și Zagreb), adresate în direct prin cele 15 radiouri din rețeaua EuranetPlus.

Temele întâlnirii sunt preocupările principale ale cetățenilor UE - crearea de noi locuri de muncă, slujbe pentru tineri, absenteismul politic în rândul tineretului, dar și migrația, sursele și resursele energetice și viitorul uniunii bancare. Dezbaterea poate fi urmărită în direct pe site-ul EuranetPlus, www.euranetplus-inside.eu, ca și pe profilul de Facebook al EuranetPlus, https://www.facebook.com/EuranetPlusOfficial.

Cetățenii europeni interesați se pot alătura EuranetPlus pe hashtag-ul #RockEurope. Puteți trimite comentarii sau întrebări pe Facebook (eveniment Big Crunch), Google+ (eveniment Google+ Big Crunch debate) și Twitter (folosind hashtag-ul #RockEurope). Ulterior evenimentului, pe site va fi postată înregistrarea video a dezbaterii.

Rețeaua EuranetPlus este compusă din 15 corporații - posturi de radio de top, publice și comerciale, din țări ale UE, producând și difuzând conținuturi editoriale pe teme europene în 15 limbi oficiale ale UE. Audiența cumulată zilnică a rețelei de posturi de radio naționale, internaționale și regionale este de 20 de milioane de ascultători.