Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radu Dobrițoiu, în prim-plan la 'Jurnal de Front'

Publicat: vineri, 25 Aprilie 2014 , ora 12.46

În ediția de sâmbătă, 26 aprilie, a emisiunii de la TVR 2 Jurnal de front (de la ora 19:00) Radu Dobrițoiu, realizatorul emisiunii Euroatlantica, de la Radio România Actualități, vorbește despre jurnalismul de radio. Emisiunea Jurnal de front este realizată de Daniela Zeca Buzura și Cristina Dănilă.

"Jurnalistul este un istoric al clipei prezente", spune Radu Dobrițoiu. A trăit "cu radio în familie", tatăl său, regretatul Nicolae Dobrițoiu, insuflându-i dragostea pentru această meserie, iar anul acesta se împlinesc 25 de ani de când lucrează la Radio România.

Despre emisiunea Euroatlantica, singura emisiune de radio din România cu teme de geopolitică, geostrategie și securitate, Radu Dobrițoiu spune cu mândrie că are un format unic și că este considerată, adeseori, un reper de informații. Radu a realizat la Radio România Actualități și emisiunea Din teatrele de operații (2010-2012).

Radu Dobrițoiu a fost corespondent special de război al SRR în Kosovo, Bosnia-Herțegovina, Afganistan, Irak (2000-2010). A publicat, în 2002, cartea Afganistan, un pământ uitat de timp. Corespondențe de război și este coautor la Romanian Armed Forces today - 2007.

În 2010 a fost decorat cu Emblema de onoare a Statului Major General, în 2004 a primit Premiul Eveniment - Radio România Actualități, iar în 2002 Premiul pentru cel mai bun reporter de radio, acordat de Consiliul Național al Audiovizualului.

Emisiunea Jurnal de front poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.