Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Kelemen Hunor la Radio România Cultural: 'Ministerul Culturii nu are niciun ban pentru proiectele culturale din primele șase luni ale anului 2014'

Publicat: marți, 8 Aprilie 2014 , ora 16.46

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a fost prezent în studioul Radio România Cultural, marți 8 aprilie, în cadrul emisiunii "Timpul prezent" , moderată de Adela Greceanu și Matei Martin. Între subiectele abordate s-au regăsit: prioritățile ministerului pentru anul în curs și pentru viitor, finanțarea evenimentelor culturale majore dar și relația ministerului cu celelalte instituții și cu artiștii independenți.

În cadrul interviului de la Radio România Cultural, ministrul Kelemen Hunor a anunțat că Ministerul Culturii nu are nici un ban pentru proiectele culturale ale României din primele șase luni ale acestui an și că va apela la fondul de rezervă al Guvernului pentru a încerca să susțină câteva dintre evenimentele majore care au și o componentă internațională. "Nu avem o altă soluție, cel puțin pentru acele proiecte, acele evenimente care se întâmplă până la jumătatea anului decât de a căuta bani în Fondul de Rezervă care este la dispoziția Guvernului și a primului ministru și de acolo, prin Hotărâre de Guvern, să dăm țintit pentru aceste evenimente".

Kelemen Hunor a anunțat tot la Radio România Cultural, că după 24 de ani de finanțare de către Ministerul Culturii, "Festivalul Muzicii Noi" nu mai poate, în condițiile date, să mai primească nici un ban de la minister. În aceeași situație se află "Festivalul de Film ASTRA" de la Sibiu, alături de alte evenimente majore.

"Sunt câteva evenimente importante din punct de vedere cultural și nu numai pentru România pentru că aceste festivaluri, mai ales TIFF-ul și "Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu", dar și "Festivalul Shakespeare", au o anvergură internațională. Ele înseamnă un brand și brandurile culturale sunt puternice și trebuie păstrate, întărite", a mai spus ministrul Culturii.

Kelemen Hunor susține că în bugetul ministerului va trebui să existe o sumă de bani care să fie folosită pentru aceste evenimente naționale, internaționale sau chiar regionale.

Interviul integral poate fi găsit pe: www.radioromaniacultural.ro