Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural continuă programele de educație nonformală

Publicat: joi, 27 Martie 2014 , ora 11.03

Programul de educație nonformală Ora de educație muzicală continuă astăzi, de la ora 13:00, la Liceul Tehnologic Sfântul Pantelimon din București.

Invitații ediției sunt violonista Anca Sinaci și violoncelistul Radu Sinaci, instrumentiști ai Orchestrelor și Corurilor Radio. Aceștia le-au pregătit elevilor care învață aici un adevărat spectacol: repertoriul celor 50 de minute alocate programului include piese muzicale din genurile jazz, music-hall și clasic.

Instrumentiștii Anca și Radu Sinaci, împreună cu realizatorul Cristian Marica vor dialoga cu elevii prin melodie, ritm și… cuvinte, utilizând și instrumentele moderne de învățare: calculatorul și retroproiectorul.

Scopul proiectului Ora de educație muzicală este să le transmită elevilor, prin orele deschise de muzică și comunicare verbală, importanța pe care o au sunetele vorbite și cântate în formarea și dezvoltarea personalității. Adresat elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani care nu învață la școlile cu profil muzical, programul este realizat în colaborare cu Orchestrele și Corurile Radio și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.