ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Știri Radio România Internațional

Publicat: vineri, 21 Martie 2014 , ora 10.05
Confluențe românești, un produs Radio România Internațional, la Radio ChișinăuRadio Chișinău, postul Societății Române de Radiodifuziune (SRR) din Republica Moldova, difuzează emisiunea Confluențe românești de luni până vineri, începând cu ora 18:30.

Emisiunea este produsă de Radio România Internațional (RRI), parte a postului public, și cuprinde buletine de știri special realizate pentru românii de pretutindeni, rubrici de informații utile pentru conaționalii din întreaga lume, rubrici culturale, de istorie și civilizație românească, de vorbire corectă a limbii române, interviuri cu personalități, rubrici despre asociații românești din lume.

RRI, postul pentru străinătate al Radioului public din România, emite 54 de ore de programe pe zi în limba română, 11 limbi străine și dialectul aromân, în unde scurte și prin Internet, la www.rri.ro . Unele programe sunt preluate de posturi partenere, on air și online. RRI este activ prezent pe social media și este implicat în proiecte radiofonice cu finanțare europeană sau internațională.

Radio Chișinău poate fi recepționat de 70% dintre cetățenii Republicii Moldova și poate fi ascultat în FM, astfel: pe 89.6 în Chișinău, 93.8 în Ungheni, 106.1 la Tighina, 93.3 în Cahul, 104.6 la Edineț, 102.6 în Briceni și 107.1 la Drochia. Postul poate fi ascultat online la www.radiochisinau.md.The Channel despre Radio România Internațional…The Channel, revistă trimestrială a radiodifuzorilor internaționali de radio, TV, online și prin telefonia mobilă, a publicat în numărul 1/2014 un scurt articol despre prezența Radio România Internațional (RRI), postul pentru străinătate al Societății Române de Radiodifuziune, pe platforma AudioNow.

Cu ajutorul AudioNow emisiunile RRI în limbile română, engleză, spaniolă, chineză și dialectul aromân sunt disponibile zilnic, non-stop, pe telefonul mobil în SUA, live sau on demand.

Numărul 1/2014 al The Channel este disponibil la:

http://www.aib.org.uk/Resources/Channel/1_14/magazine.htmlManager RRI, reconfirmat în conducerea EuranetPlus

Eugen Cojocariu, Secretar general Radio România Internațional (RRI), postul pentru străinătate al Societății Române de Radiodifuziune, a fost reconfirmat pentru un an ca unul dintre cei 4vicepreședinți non-executivi ai EuranetPlus, proiect radiofonic pe teme europene finanțat de Direcția Generală Comunicare (DG COMM) a Comisiei Europene (2013-2016).

Ceilalți 3 vicepreședinți non-executivi provin de la Radio Polonia, Radioul național bulgar și MTVA, radiodifuzorul public din Ungaria. Președintele EuranetPlus provine de la AMS, rețea de posturi locale comerciale din Germania.

EuranetPlus este format din 15 corporații sau posturi de radio publice și private, naționale, regionale și internaționale din mai multe state UE. Audiența cumulată zilnică a radiodifuzorilor implicați este de 20 de milioane de persoane. EuranetPlus produce și difuzează, on air și online, conținuturi editoriale pe teme europene și realizează lunar dezbateri pe teme cetățenești, la Parlamentul European, sub conceptul Colțul cetățeanului.

Societatea Română de Radiodifuziune este implicată în proiectul EuranetPlus prin Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Antena Satelor Departamentul Studiourilor Regionale și Radio România Internațional.