ACUM:
15.00
Calendar muzical
Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.
Urmează: 16.00 În universul muzicii Personalități ale culturii românești despre muzică
Apoi: 17.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio 3Net 'Florian Pittiș', suporter al Patrulei de Reciclare!

Publicat: joi, 20 Martie 2014 , ora 14.36

Parteneriatul dintre Patrula de Reciclare și redacția Radio 3Net "Florian Pittiș" trece la următorul nivel! Partener media al programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, Radio 3Net casează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) din gestiune!

"Suntem un spațiu dedicat muzicii și tinerilor - inițiativelor, aspirațiilor și reușitelor lor. I-am susținut pe tinerii din Patrula de Reciclare de la început, am transmis mesajul lor ecologist, am adus în atenția publicului problema colectării și reciclării DEEE și impactul comportamentului nostru asupra naturii. Suntem mândri să contribuim la performanțele lor. Acum am făcut încă un gest de solidaritate - am casat aparate electrice uzate în contul Patrulei de Reciclare bucureștene. Devenim astfel, pe lângă partener de nădejde, și suporter al Patrulei! O dublă responsabilitate, dar și oportunitate: să creștem șansele Patrulei bucureștene să câștige un premiu național. E un gest simplu, necesar și util, pe care sperăm că vor alege să îl facă multe alte instituții, în beneficiul patrulelor locale, adică al copiilor din propriile lor comunități", a declarat Sorina Gavrilă, coordonator PR Radio 3Net "Florian Pittiș".

Membrii uneia dintre cele 1.017 echipe de elevi din România, agenți ai Patrulei Liceului Greco-Catolic Timotei Cipariu din București și profesorul lor coordonator, sunt invitații Radio 3Net joi, 20 martie, de la ora 21:00, la emisiunea Microfon Deschis - Fii Cineva! Ei vor povesti ascultătorilor despre obiectivul ambițios pe care și l-au propus pentru 2014: să convingă fiecare cetățean să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri, cu alte cuvinte, să ridice cu 5% cota de colectare DEEE a României! Județele care vor reuși să colecteze această cantitate pentru patrula locală vor câștiga un premiu național!

Fiecare cetățean, dar mai ales firmele și instituțiile pot deveni suporteri ai Patrulei de Reciclare predând spre reciclare dispozitive electrice nefolositoare: aparate mici, baterii, becuri și tuburi cu neon. Acestea pot fi duse la containerele speciale din unitățile de învățământ participante în program, la centrele de colectare ale Asociației RoRec sau la punctele de colectare amenajate în magazinele partenere. Se poate scăpa și de deșeurile electrice mari din gospodării, birouri sau depozite, programând preluarea gratuită a acestora la TelVerde 0800.444.800 - apel gratuit din toate rețelele. Fiecare kilogram de deșeuri colectat crește șansele tinerilor agenți de a primi recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește că cei din jur sunt receptivi la eforturile lor. Colectarea deșeurilor electrice devine astfel și în România, dincolo de o obligație legală sau un act de responsabilitate față de mediu, un gest de solidaritate.

Patrula de Reciclare, program educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoRec, este avizat de Ministerul Educației Naționale și se desfășoară cu sprijinul inspectoratelor școlare.

Partenerii media sunt: Radio România Actualități, Antena Satelor, București FM, Radio 3Net "Florian Pittiș" și Agenția Națională de Presă AGERPRES.