Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Caravana GAUDEAMUS pornește la drum! Primul popas: Craiova, 26 februarie - 2 martie

Publicat: joi, 20 Februarie 2014 , ora 14.36

Conform tradiției, la început de primăvară Radio România deschide seria GAUDEAMUS în Bănie, cu un târg de Mărțișor cu totul special: Târgul GAUDEAMUS Craiova, 26 februarie - 2 martie, în foaierul Teatrului Național "Marin Sorescu".

Evenimentul, ajuns în acest an la cea de a XIII-a ediție, este inițiat și organizat de Echipa Gaudeamus, Centrul Cultural Media Radio România și Radio Oltenia Craiova, post care în iunie 2014 va împlini 60 de ani de existență.

Deschiderea oficială a Târgului GAUDEAMUS Craiova 2014 va avea loc miercuri, 26 februarie, ora 12:00, iar programul de vizitare al târgului este următorul: miercuri - sâmbătă, între orele 10:00 și 18:00, iar duminică, între orele 10:00 și 14:00. Intrarea publicului este liberă.

Oferta ediției cu numărul 13 a evenimentului, deocamdată fără niciun semn de ghinion, readuce în atenția publicului craiovean câteva dintre elementele care definesc profilul și atmosfera specifice târgurilor GAUDEAMUS:

- o selecție de titluri reprezentative pentru piața de carte românească, în acest moment, prezentate de cei aproape 40 de participanți;

- importante reduceri de prețuri, pachete și oferte promoționale;

- un program dens și variat de evenimente culturale (lansări, dezbateri), într-un număr record pentru Caravana GAUDEAMUS;

- finala zonală a Concursului Național de Lectură Mircea Nedelciu, adresat liceenilor;

- Invitați de nota 10: Olimpicii României, cu participarea elevilor din zona Olteniei premiați la concursuri internaționale la diverse discipline;

- concursul Miss Lectura și Tombola Gaudeamus.

Ca și la edițiile precedente, expozanții și vizitatorii târgului sunt invitați să participe la proiectul Cărțile se întorc acasă, prin intermediul căruia peste 85.000 de mii de volume donate cu prilejul Târgurilor GAUDEAMUS, începând cu anul 2010, au ajuns în biblioteci din mediul rural, subfinanțate la capitolul achiziții.

Conferința de presă care precede deschiderea ediției va avea loc marți, 25 februarie, la ora 12:00, la sediul Radio România Oltenia Craiova (Bd. Știrbei Vodă nr. 3).

Pentru informații suplimentare privind această ediție a Târgului GAUDEAMUS Craiova, contactați Secretariatul GAUDEAMUS (e-mail: office@gaudeamus.ro). Persoane de contact: Mara Alecu (tel. 0743.123.700) și Ioana Lădaru (tel. 0742.107.583).