Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Cluj 60

Publicat: luni, 3 Februarie 2014 , ora 16.32

Începând de astăzi, 3 februarie, Radio România Cluj dă startul programelor dedicate aniversării a 60 de ani de existență ai instituției, cu rubrica 60 de ani în 60 de secunde.

În 15 martie 1954, două ore de program (una în limba română, alta în limba maghiară) incluse în programul postului național, semnalau nașterea la Cluj-Napoca a unui nou post de radio teritorial. Fonoteca noastră de aur păstrează acele momente ale pionieratului dar și vocile personalităților care au marcat cultura, știința, educația, viața românească, de-a lungul acestor 60 de ani de când Radio Cluj vă vorbește despre Transilvania noastră.

Vocile acestor personalități, selectate din cele mai variate domenii (educație, știință, cultură, sport) reînvie istoria locului în rubrica noastră de doar 60 de secunde. Difuzată de-a lungul zilei în principalele programe radiofonice, rubrica va acoperi întregul an aniversar Radio Cluj. Extensia rubricii în pagina de istorie a instituției va intra în undă de la 1 martie sub genericul: 60 de ani în 60 de secunde de istorie la Radio Cluj.

Alte manifestări dedicate aniversării pornesc în martie caravana Radio Cluj în câteva orașe unde suntem ascultați: la Beclean, Turda, Aiud, Sibiu, Sighet și Carei. În săptămâna 10-16 martie un spectacol aniversar invită ascultătorii și colaboratorii la o întâlnire festivă cu întreaga echipă Radio Cluj. Nu uităm nici mărțișoarele personalizate pe care le vom distribui de 1 martie în centrul Clujului. Dar întregul an dedicat celor 60 de ani de radiofonie la Cluj ne dă prilejul unor întâlniri memorabile artistice (zilele Centrelor Culturale străine) și sportive (marșul bicicletelor, cros).