Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Președintele Radio România în audiență privată la Papa Francisc

Publicat: sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 , ora 19.00

Radio România a fost invitată să participe sâmbătă, 18 ianuarie a.c., la audiența privată acordată de Papa Francisc postului de radio și televiziune RAI, cu prilejul aniversării a 90 de ani de radiodifuziune și a 60 de ani de televiziune italiană.

La eveniment au participat reprezentanți ai radiodifuzorilor publici și alte organizații de profil din 12 țări, printre care și cinci radiouri publice din Europa. Bucurându-se de excelente relații de colaborare și parteneriat cu RAI și cu Radio Vatican, Radiodifuziunea Română a fost singurul post public de radio invitat din sud-estul Europei, dintr-o țară majoritar ortodoxă.

Din partea postului public de radio din România, la audiența acordată de Papa Francisc a fost prezent Președintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu. Potrivit Președintelui SRR: "Lucrurile acestea se întâmplă o data în viață. A fost un moment absolut emoționant. Am avut cu Sanctitatea Sa o scurtă discuție în care am subliniat parteneriatul și colaborarea excelentă pe care le avem cu Rai și Radio Vatican și în același timp i-am spus că am fi extrem de onorați, dacă într-o zi, una din orchestrele noastre îi va dedica un concert de muzică clasică sau muzică sacră. A fost extrem de încântat și dincolo de cuvinte am văzut în privirea Suveranului Pontif și în felul în care mi-a strâns mâna un semn de căldură și de prietenie, categoric și pentru radio, dar și pentru România"