ACUM:
17.00
Arpeggio (R)
Beethoven & more pentru două ore.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Societatea Română de Radiodifuziune, felicitată în Senat

Publicat: miercuri, 15 Ianuarie 2014 , ora 9.56

Conducerea Societății Române de Radiodifuziune a fost felicitată în 14 ianuarie 2014 de membrii Comisiei de Cultură de la Senat pentru succesele înregistrate de instituție în anul 2013.

Prezent la audierile Comisiei de Cultură de la Senat, Președintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu, a afirmat că Radio România are aproximativ cinci milioane de ascultători pe zi, fiind media cu cea mai mare expunere constantă din țară. El a precizat că din foarte multe puncte de vedere 2013 a fost cel mai bun an din istoria recentă a radioului.

El a punctat câteva din succesele evenimentelor găzduite de Radio România, precum spectacolele orchestrelor Radio, amintite și de premierul Chinei, Li Keqiang, în cadrul vizitei de la București. Ovidiu Miculescu a amintit de faptul că spectacolele orchestrelor și corurilor Radio se bucură de săli pline și recunoaștere internațională, fiind preluate și de European Broadcasting Union. El a mai spus că Radioul public este singura media din Europa care organizează și susține un târg de carte - Gaudeamus.

Informațiile culturale difuzate pe posturile SRR au crescut la 14,84 la sută în 2013, fiind unul dintre cele mai ridicate procente din Europa pe acest format, a mai spus Președintele Director General al SRR.

Proiecte de succes

Printre proiectele de succes off air desfășurate de radioul public, Ovidiu Miculescu, a amintit de Pianul Călător, Duelul Viorilor, Flautul Fermecat, Vioara lui Enescu la sate și 5 minute de muzică clasică în școli.

Prioritățile radioului în 2014 sunt dezvoltarea puternică în mediul online, îmbunătățirea acoperirii naționale, dar și continuarea creării de programe competitive, bazate pe informații echilibrate și echidistante. Echilibru și echidistanță lăudate astăzi și de președintele Comisiei de Cultură din Senat, Georgică Severin, care a felicitat instituția pentru activitățile sale și care a afirmat că Radioul Public are oricând un sprijin din partea comisiei pe care o conduce.

Tot în 2014 Radio România va continua să organizeze evenimente de cultură, precum Festivalul de Teatru Radiofonic, sub patronajul Casei Regale și al Ministerului Culturii, în luna iunie, Festivalul Internațional al Orchestrelor în septembrie, dar și Târgul de Carte Gaudeamus la sfârșit de an. Între cele mai importante proiecte ale SRR se află și continuarea dezvoltării Radio Chișinău.

În ceea ce privește audiența ridicată pe care Radio România a înregistrat-o în ultimul an, senatorul UDMR, Laszlo Attila, a afirmat că audiențele reale din mediul rural sunt în fapt mult mai mari, precizând că ascultătorii Radio România sunt fideli buletinelor de știri și programelor de interes pentru zonele extra-urbane. El a mai punctat faptul că Radio România a rămas singura instituție centrală media cu prezență regională.