Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România a împodobit cu generozitate bradul pentru sute de orfani din toată țara

Publicat: luni, 16 Decembrie 2013 , ora 15.06

Angajații Societății Române de Radio au împodobit bradul și au deschis porțile Sălii Radio pentru un spectacol caritabil de excepție, dedicat copiilor din centrele de zi și plasament. Fundația Radio România în colaborare cu Fundația Vodafone România au organizat pentru al doilea an consecutiv un spectacol-eveniment special, care a umplut duminică Sala Radio cu bucuria imensă a celor peste 800 de copii prezenți.

Spectacolul Moș Crăciun la Radio România le-a permis profesioniștilor din radioul public să facă dovada unei generozități exemplare, invitând peste 120 de copii din orfelinate să se alăture celor 400 de copii ai salariaților la un super-concert de sărbători cu distracție, invitați surpriză și multe, foarte multe cadouri. Sala Radio s-a dovedit neîncăpătoare, atunci când micuților oaspeți ai Radio România li s-au alăturat peste 300 de copii invitați ai Vodafone, prin proiectul caritabil Scrisori pentru Moș Crăciun. Aceștia au fost aduși de membrii Asociației Hercules, din Costești, ai Asociației Sfântul Arhidiacon Ștefan și Centrului de plasament Sfântul Iosif - București, Asociației Edelweiss - Sibiu, Asociațiilor Mia's Children și Ana și Copiii - București, Asociației Diaconia Ajutor Internațional - Brașov, Asociației SOS Satele Copiilor, Fundației Dezvoltarea Popoarelor și Asociației Little People - din București, precum și de membrii Asociației Chance for Life - București și Sulina.

Micuții au asaltat scena, bucurându-se de spectacolul susținut pro bono de artiști și trupe cu suflet și talent: Andrei Leonte, Alexandra Ungureanu & Crush, Mihai Pocorschi și trupa VH2, Antonia, trupa SobiS de la Clubul Copiilor din Sectorul 4, precum și Corul Bărbătesc Cantus Domini al Asociației Teologilor Ortodocși din cadrul Facultății de Teologie.

"Vrem să punctăm astfel și să încheiem anul 2013 în acest registru afectiv special, dedicat nu numai micuților care ne-au fost oaspeți la acest sfârșit de săptămână, dar și tuturor copiilor din România. Ei sunt speranța noastră", a declarat Ovidiu Miculescu, președintele SRR.

"În acest an am derulat cu succes mai multe evenimente conexe radioului cu impact mare în rândul populației și aș dori să amintesc aici doar câteva dintre acestea: Târgul de carte Gaudeamus, care, anul acesta a avut cel mai mare număr de vizitatori, expozanți și cărți vândute din toate cele 20 de ediții desfășurate până acum, Duelul viorilor, Pianul călător, Ascultă 5 minute de muzică clasică, Vioara lui Enescu la sate, Concertele de la Sala Radio și extraordinarele turnee externe ale Orchestrelor și Corurilor Radio - menționez aici concertul de la Shanghai, ce a constituit prilej de felicitare în plenul Parlamentului României, din partea Premierului Chinei, Li Keqiang, odată cu invitația de a mai participa și la alte evenimente artistice în China, primul Festival Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, produsele de excepție ale Editurii Casa Radio, lansările de carte, proiectele și evenimentele generate de Studiourile Regionale, de la Caravana Bicicleta - din Târgu Mureș, Campania Umanitară Ajută ca să te ajutăm - din Reșița, până la acțiunile derulate cu ocazia aniversărilor fiecărui post teritorial. Cu bucurie amintesc și împlinirea a doi ani de emisie a Radio Chișinău, prilej cu care postul nostru de radio a reunit la concertul organizat în Piața Marii Adunări Naționale din capitala Republicii Moldova mult peste 25.000 de oameni," a încheiat președintele SRR.