ACUM:
12.55
Promo
Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Urmează: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.
Apoi: 13.00 Info buletin muzical Știrile muzicale ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

GALERIE FOTO. S-a deschis oficial Târgul Gaudeamus Radio România

Publicat: miercuri, 18 Noiembrie 2015 , ora 14.36

"Radio România Muzical, aici sunt cu adevărat acasă", a declarat noul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, la standul Radio România Muzical, la deschiderea Târgului Gaudeamus, organizat de Radio România. Este a 22-a ediție, desfășurată, din nou, alături de GADIF, Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România. Din partea GADIF a vorbit ambasadoarea Canadei, Joanne Lamey, președinta GADIF, care a arătat că francofonia reunește 80 de state și 274 milioane de vorbitori de limbă franceză. GADIF aduce ca temă la Târgul Gaudeamus Cartea este un joc de copil.

Prezentările au fost moderate de Oltea Șerban Pârâu, directorul Centrului Cultural Media Radio România; seria discursurilor a fost deschisă de Ovidiu Miculescu, președinte-director general Radio România, care a reamintit celor prezenți că Radio România rămâne cea mai ascultată corporație de radio din România și de asemenea este cel mai important actor cultural din țara noastră, un exemplu fiind evident, Târgul Gaudeamus, dar printre exemplele enumerate de președintele nostru director general, a fost și proiectul Radio România Muzical - Ascultă 5 minute de muzică clasică în școli. S-a amintit că de obicei Târgul Gaudeamus - și se speră că și anul acesta va fi la fel - aduce mulți tineri să descopere și să redescopere cartea și că printre expozanți sunt sute de edituri. A fost și un moment emoționant, când președintele director general Ovidiu Miculescua propus un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste de la Paris și a celor de la clubul Colectiv din București.

Invitat a fost de asemenea și ministrul Culturii, domnul Vlad Alexandrescu, în care iată, în prima sa zi de mandat ca ministru al culturii, și-a făcut timp să vină la Târgul Gaudeamus. El a vorbit despre faptul că începând cu data de 1 ianuarie TVA-ul pentru carte va scădea de la 9 la 5 % și se speră ca acest lucru să impulsioneze pe toți actorii din piața culturală, de la edituri, la creatori, la public, care ar putea cumpăra mai multă carte. Domnia sa își propune și încurajarea mai mare a creatorilor de carte, care se pare că în momentul de față sunt mai vitregiți.

Un alt discurs a ținut Luiza Domnișoru, din partea Dacia, care este de 10 ani partenera Gaudeamus. Dacia propune la actuala ediție a Târgului Gaudeamus ateliere pentru copii, vineri, 20 noiembrie și lansarea unui manual alternativ de bord, sâmbătă, foarte interesant de altfel. Iar domnul Victor Ieronim Stoichiță, care este și președintele de onoare al Gaudeamus anul acesta, a remarcat prezența copiilor la târg și a declarat oficial deschis Târgul Gaudeamus.

Așadar, ediția a 22-a înseamnă 300 de expozanți, printre ei, și standul Radio România Muzical, ca de obicei, pe nivelul 1 al târgului. Noi vă așteptăm aici, până pe 22 noiembrie, pentru a vă răspunde la întrebări, pentru a primi mesajele dumneavoastră la acest excelent târg de carte.

Relatare realizată de Cristina Comandașu