ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Preselecție pentru Corul de Copii Radio!

Publicat: joi, 5 Noiembrie 2015 , ora 12.45

Corul de Copii Radio caută noi talente! Dirijat de Voicu Popescu, ansamblul component al Orchestrelor și Corurilor Radio România aniversează în acest an 70 de ani de activitate. Un moment extrem de important pentru cor îl reprezintă recenta participare în finala uneia dintre cele mai prestigioase competiții corale internaționale: LET THE PEOPLES SING, în cadrul căreia la Munchen, pe 11 octombrie 2015, Corul de Copii Radio a evoluat alături de numai alte 8 ansambluri selecționate din aproape 100 din Europa.


Radio România organizează așadar duminică, 8 noiembrie 2015, de la ora 10.00, o preselecție pentru Corul de Copii Radio, la sediul Radiodifuziunii Române (str. Temișana nr. 31, sector 1, București). Înscrierile se fac în ziua preselecției. Sunt admiși elevi cu vârsta între 8-13 ani - pentru fete și 8-10 ani - pentru băieți.


Înființat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluție spectaculoasă încă de la apariția sa. Fondatorul său, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicica și Eugenia Văcărescu Necula, au contribuit decisiv la destinul artistic al ansamblului, făcând din acesta o adevărată școală de educație prin muzică a tinerelor generații. Aici și-au început formarea mari artiști români, ca Ileana Cotrubaș, Silvia Voinea, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Roxana Briban, Roxana Constantinescu și mulți alții.

În prezent, Corul de Copii Radio este condus de dirijorul Voicu Popescu. Începând din anul 2014, la pregătirea Corului de Copii Radio lucrează și pianista Magdalena Faur, care acompaniază repetițiile și concertele ansamblului.

Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA și Canada, au adus Corului de Copii Radio distincții și premii și au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federația Corurilor din Uniunea Europeană, a titlului de AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE.

Spectacolele Corului de Copii Radio depășesc granițele unui simplu concert, momentele muzicale fiind completate de joc dramatic, sugestive elemente de recuzită și proiecții video. Recitalurile, concertele a cappella, contribuțiile aduse interpretărilor unor capodopere vocal-simfonice alături de Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Filarmonicii "George Enescu", Filarmonica din München, Orchestra de Stat Bavareza - sub bagheta unor mari maeștri români și străini ca Iosif Conta, Ludovic Bacs, Horia Andreescu, Christian Badea, Jing Wang, Lawrence Foster, Wayne Marshall, Zubin Mehta etc. - au dezvăluit deosebitele calități interpretative ale formației.


Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.