ACUM:
13.00
Info buletin muzical
Știrile muzicale ale zilei.
Urmează: 13.05 Polifonii Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Apoi: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Orga unicat a Sălii Radio în recitalul polonezului Bogdan Narloch

Publicat: joi, 15 Octombrie 2015 , ora 11.07

Ați ascultat vreodată un recital de orgă? Un asemenea eveniment muzical deosebit vă propune joi, 22 octombrie, ora 19.00, muzicianul polonez Bogdan Narloch, invitat la Sala Radio, care se bucură de privilegiul de a fi dotată cu cea mai mare orgă din România și una dintre cele mai mari din Europa (peste 7.600 de tuburi). Instrumentul a fost recondiționat în 2009 - cu ocazia renovării complete a Sălii Radio - proces care a fost realizat la aceeași fabrică din Cehia care a creat inițial orga.

Cu sprijinul Institutului Polonez din București, Bogdan Narloch va prezenta publicului un frumos recital de orgă, în repertoriul căruia se vor regăsi și lucrări semnate de Bach și Grieg. Printre partiturile pe care le veți asculta în programul serii se numără: Preludiu și fuga în mi minor - Bach, Dans norvegian (transcripție pentru orgă) - Grieg, Chant triste - Surzyński, Rondo alla Latina - Stamm, En el silencio de la noche (Suita Sant Antonio) - Goemanne ș.a.


Bogdan Narloch este director al Festivalului Internațional de Orgă din Koszalin (Polonia) și începând din 1995, împreună cu prof. Marek Toporowski, susține cursuri de orgă într-un program național derulat sub auspiciile Ministerului Culturii din Polonia.

Artistul polonez a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Gdańsk. A participat la numeroase cursuri de interpretare a muzicii de orgă, conduse, printre alții de Milan ©lechta (la Praga), Guy Bovet, U. Spang-Hanssen. Este profesor la Academia de Artă din Szczecin și, de asemenea, conduce clasa de orgă din cadrul Ansamblului Școlilor de Muzică de Stat din Koszalin.

Bogata sa activitate concertistică cuprinde recitaluri solo, de muzică de cameră, precum și concerte cu orchestra. A concertat atât în Polonia, cât și în străinătate (Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Norvegia, Rusia, România, Slovacia, Elveția, Suedia, Ungaria, Italia).

A înregistrat mai multe CD-uri, prezentând, printre altele, orgi istorice și muzica de orgă din regiunea Pomerania. Pe lângă activitatea artistică, se ocupă și de construcția de orgi, în calitate de expert, colaborând în acest domeniu cu Oficiul pentru Protejarea Monumentelor din Polonia.


Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 și 44 până la stația "Radio România" - Piața Virgiliu (Str. Berzei la intersecția cu Știrbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteți de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere - Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Știrbei Vodă, B-dul Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.