ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Corul de Copii Radio la Iași - ultimul turneu înainte de vacanța de vară

Publicat: miercuri, 1 Iulie 2015 , ora 10.37

Corul de Copii Radio, ce aniversează anul acesta 70 de ani de la înființare, un ambasador artistic al României peste hotare, participă ca invitat special pe 4 și 5 iulie la Iași, la a III-a ediție a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu", în cadrul căruia s-a organizat și Concursul Internațional Coral "Cantus Mundi".

Manifestarea se derulează în capitala Moldovei începând din data de 1 iulie. Festivalul reunește peste 30 de coruri din România, Republica Moldova și Ucraina și, pe lângă CORUL DE COPII RADIO, sunt invitate în concert formații românești prestigioase precum: Corul Național de Cameră MADRIGAL, Corul de Cameră PRELUDIU, Corala CANTORES AMICITIAE, Corul TRONOS al Patriarhiei Române, Formația de Muzică Psaltică BYZANTION.

Sub bagheta dirijorului VOICU POPESCU, Corul de Copii Radio va fi prezent la Iași cu trei evenimente în două zile, un adevărat "maraton" muzical!

Sâmbătă, 4 iulie, la ora 19.00, în Parcul Copou, va avea loc Concertul Coral Extraordinar în aer liber. Alături de Corul Național de Cameră MADRIGAL, Corurile din Proiectul "Cantus Mundi", coruri de copii din România, Ucraina, Rep. Moldova, Corul de Copii Radio va cânta la această gală "Cantus Mundi" ce încheie concursul coral derulat la Iași în cadrul festivalului. Ansamblul Radio România a pregătit un frumos repertoriu românesc și, adaptat contextului, o piesă semnată chiar de compozitorul Gavriil Musicescu, căruia îi este dedicat festivalul. Un moment deosebit îl va constitui finalul Galei "Cantus Mundi", în care toți participanții vor cânta împreună trei piese reprezentative ale repertoriului coral.

Duminică, pe 5 iulie, la ora 10.30, Biserica Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași va găzdui un alt concert al Corului de Copii Radio, de această dată cu un repertoriu de muzică religioasă.

Seara de 5 iulie va prilejui publicului ieșean cea de-a treia și ultima întâlnire cu ansamblul bucureștean. La ora 19.00, în eleganta sală a Teatrului Național "Vasile Alecsandri" va avea loc gala de închidere a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu", unde Corul de Copii Radio va urca pe scenă alături de alte formații participante la manifestare. Vor evolua corurile care obțin premiul I din fiecare secțiune de concurs, Marele Premiu, invitații de onoare, Corurile MADRIGAL - dirijat deAnna Ungureanu, Corul PRELUDIU - dirijat de Voicu Enăchescu, CORUL DE COPII RADIO - dirijat de Voicu Popescu, Corul psaltic TRONOS al Patriarhiei Române - condus de Protopsalt Arhidiacon Mihail Bucă, Corala CANTORES AMICITIAE - dirijată de prof.univ.dr. Nicolae Gâscă, grupul psaltic BYZANTION - condus de asist.univ.drd. Adrian Sârbu. Repertoriul Corului de Copii Radio va fi și de această dată unul cu un înalt grad de dificultate, demonstrând virtouzitatea artistică a ansamblului.

Accesul publicului la toate evenimentele din festival va fi gratuit.

În seria de evenimente speciale programate în acest an aniversar, în agenda corului urmează turnee la Lugano - Elveția și München - unde va evolua în finala prestigiosului concurs internațional de muzică corală "Let the Peoples Sing", organizat sub egida European Broadcasting Union.