ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

'Manfred' la Editura Casa Radio

Publicat: miercuri, 24 Iunie 2015 , ora 10.49

Manfred, una dintre lucrările simfonice cel mai intens romantice și mai plină de pasiune ale tuturor timpurilor, se regăsește acum pe noul CD al Editurii Casa Radio ce va fi lansat vineri, 26 iunie 2015, ora 17,30, la librăria Humanitas Kretzulescu. Vor participa: dirijorul Tiberiu Soare, compozitorul Dan Dediu și muzicologul Oltea Șerban-Pârâu - semnatara prezentării discului.

Înregistrarea celebrei simfonii "Manfred", op. 58, o creație emblematică pentru repertoriul orchestral ceaikovskian, a fost realizată live de Orchestra Națională Radio și dirijorul Tiberiu Soare, în concertul desfășurat la Radio România anul trecut, pe 17 octombrie, în Studioul de concerte "Mihail Jora".

"Preocuparea lui Ceaikovski pentru adevărul expresiei, pentru sinceritate, ca și pentru simplitate, este legată și aici de tema unică a lucrărilor sale simfonice și lirice: destinul uman, lupta pe care omul o duce pentru a încerca să-l domine și eșecul său final. Există la el o dorință pasionată de a traduce în muzică tragicul și pasiunile umane, cu o generozitate și o hipersensibilitate extreme." (muzicologul Oltea Șerban-Pârâu în textul de prezentare a albumului).

Detalii despre album: www.edituracasaradio.ro. Discul se poate achiziționa de la Librăria Casa Radio din str. Temișana nr. 31, prin comandă online pe site-ul editurii la prețul de 15 lei, sau prin rețelele librăriilor partenere.