ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

VIDEO. Centrul Cultural Media Radio România la Bucharest Music Film Festival!

Publicat: vineri, 19 Iunie 2015 , ora 14.36

În calitate de partener tradițional al BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL, vă așteptăm, în perioada 19 -28 iunie, în Piața George Enescu, să ne vedem și să ne ascultăm de această dată... reciproc!

Centrul Cultural Media Radio România își prezintă produsele, posturile Radio România Cultural și Radio România Muzical și invită publicul la două spectacole de cea mai bună calitate cu două dintre formațiile sale muzicale: Big Band-ul Radio și Orchestra Națională Radio.

Sâmbătă, 20 iunie, de la ora 20:00, Big Band-ul Radio promite o seară cu ritm, melodie, improvizație și invitați de excepție: Monica Anghel, Luminița Anghel, Nico. Dirijor: Ionel Tudor.

În lumea fascinantului Amadeus ne va purta Orchestra Națională Radio condusă de tînărul dirijor Gabriel Bebeșelea, care va interpreta vineri, 26 iunie, de la ora 20.00: Uvertura operei "Răpirea din Serai", Simfonia nr. 25 in sol minor, Simfonia nr. 40 in sol minor de Mozart, piese devenite și mai populare după includerea lor pe coloana sonoră a filmului Amadeus de Milos Forman.

Editura Casa Radio va prezenta publicului cele mai noi și interesante apariții ale sale, printre care albume cu două dintre orchestrele înscrise în programul muzical al festivalului.

Noul album semnat de Orchestra Națională Radio dirijată de Tiberiu Soare cu o creație emblematică pentru repertoriul orchestral ceaikovskian, Simfonia "Manfred", op.58, se va putea achiziționa la standul Radio România chiar înainte de lansarea oficială ce va avea loc vineri, 26 iunie 2015, ora 17,30, la librăria Humanitas Kretzulescu. Multe alte CD-uri mai noi sau mai vechi ale Orchestrei Naționale Radio, dar și ale soliștilor concertiști ai acesteia vor putea fi achiziționate în același context

Încă de la deschiderea festivalului, la stand se va găsi și CD-ul intitulat chiar Orchestra Română de Tineret, ce cuprinde o selecție relevantă din repertoriul românesc pentru orchestră mare semnat de George Enescu, Theodor Rogalski, Constantin Silvestri, Ion Dumitrescu, Béla Bartók sau Grigoraș Dinicu, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.

Cu aceeași ocazie, cei mai mici ascultători vor face cunoștință cu un nou erou care se adaugă binecunoscuților Superman, Batman, Spiderman. El este Țugulea! Apărută proaspăt în Colecția "Radio-Prichindel" (seria BD+CD), povestea lui Țugulea a fost pusă în benzi desenate de către artistul Alexandru Ciubotariu. Mai multe detalii pe www.edituracasaradio.ro.