ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

'Flautul Fermecat' s-a întâlnit la Tulcea cu Pianul Calător

Publicat: marți, 16 Iunie 2015 , ora 8.58
A doua destinație a Turneului "Flautul Fermecat" a fost anul acesta Tulcea, orașul frumos de la malul Dunării în care într-o seară de vară caniculară, cu lumina specială a asfințitului la malul apei, doi muzicieni, cinci flaute diferite și Pianul Călător, au adus bucuria muzicii de calitate unui public la rândul său cald și special.

Cea ce-a cincea ediție a Turneului Național "Flautul Fermecat", un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail are loc în perioada 11 - 27 iunie 2015.

Ion Bogdan Ștefănescu a reușit și de data aceasta să ajungă la sufletul spectatorilor alegând un repertoriu cu un mare grad de spectaculozitate și diversitate. Elementul de surpriză al serii a fost însă faptul că flautistul a prezentat spectatorilor întreaga familie a flautului. Poate prima dată au poposit la Tulcea instrumente spectaculoase, provenite toate din țara Soarelui Răsare. Pe lângă deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, a putut fi ascultat un flaut de lemn Yamaha, un flaut piccolo - Yamada, un flaut alto - Sankyo și un flaut bas - Kotato, toate aceste mărci fiind cap de serie pe plan mondial.

Acest recital a fost posibil tot datorită unei inițiative generoase Radio România. În anul 2013 aici a rămas Pianul Călător, pian ce este intens folosit în recitaluri, concerte, piese de teatru și alte evenimente. Chiar un festival internațional de jazz a fost organizat tot datorită prezenței Pianului Călător pe scena teatrului Jean Bart. Dar și turneele Radio România au ca punct de oprire Tulcea, iar Horia Mihail își revede de fiecare dată cu bucurie fostul tovarăș de drum.


- A fost un recital extraordinar. Am fost si anul trecut, dar anul acesta a fost special pentru că am ascultat atâtea flaute".

- Este o combinație care mi-a vrăjit întotdeauna. Flaut și pian. Liniștitor.

- Mi-au plăcut piesele. Foarte bine alese. Dar interpretarea celor doi muzicieni este și ea minunată

-Plec cu cea mai bună stare. Voi face o plimbare pe faleză ca sa o prelungesc. Mi-aș dori multe evenimente ca acesta în orașul nostru, au declarat spectatorii tulceni.


Întrebat despre relația sa cu aceste instrumente Ion Bogdan Ștefănescu a declarat:

Relația noastră cu aceste instrumente se îmbogățește cu fiecare turneu întreprins. Cred că instrumentul trebuie să facă parte din tine, să fie o prelungire a sufletului tău. Cu un instrument de calitate te poți exprima în plenitudinea intențiilor și dorințelor tale muzicale și, totodată, instrumentul îți poate ridica ștachete nebănuite. Nu e însă mai puțin adevărat că același instrument poate suna complet diferit mânuit de interpreți diferiți, așa că, până la urmă, interpretul sfințește instrumentul.


Amănunte pe www.flautuldeaur.ro

Itinerar:

11 iunie 2015 - Roman - Liceul de muzică

15 iunie 2015 - Tulcea - Teatrul Jean Bart

17 iunie 2015 - Brașov - Sala Patria

18 iunie 2015 - Pitești - Casa de cultură a sindicatelor

22 iunie 2015 - Caracal - Teatrul Național

24 iunie 2015 - București - Sala Radio

27 iunie 2015 - Deva - Centrul cultural Drăgan Muntean

Un proiect Radio România

Producători: Centrul Cultural Media Radio România și Asociația Culturală "Accendo"

Co-producător: TVR 2, Radio România Cultural, Radio România Regional

Sponsori: JTI, Adegas Oil

Transportator oficial : Dacia

Parteneri: Athenee Palace Hilton, Hotel Pantex Brașov

Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Muzical, România liberă, Cațavencii, România TV, Șapte Seri, Observator Cultural, Business Review, Tango, Ziare.com, TV Accent Tulcea, agentiadecarte.ro, Media Trust.

Parteneri culturali: Orchestrele și Corurile Radio România, Filarmonica de stat din Pitești, Centrul cultural "Drăgan Muntean", Asociatia Culturală DevART, Primăria din Tulcea, Teatrul "Jean Bart", Filarmonica din Brașov, Primăria Municipiului Roman, Scoala de muzică Sergiu Celibidache din Roman, Teatrul Național Caracal.