ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Seară de jazz cu Irina Sârbu și Big Band-ul Radio!

Publicat: joi, 4 Iunie 2015 , ora 11.14
La finalul unei stagiuni de jazz care a însemnat valoroși invitați speciali - Teodora Enache, Luiza Zan, Florin Răducanu, Hanno Höfer, Mike Godoroja, Berti Barbera, Cătălin Milea - concertul extraordinar de 8 martie alături de celebrul acordeonist francez Richard Galliano sau apariția în direct pe TVR 2, de Ziua Internațională a Jazz-ului, BIG BAND-ul RADIO și dirijorul său, IONEL TUDOR, vă invită la ultimul eveniment al stagiunii 2014-2015!

Joi, 11 iunie 2015, la Sala Radio, ansamblului i se va alătura o nouă invitată specială, una dintre apreciatele voci ale jazz-ului românesc: IRINA SÂRBU.

Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie "I.L. Caragiale", secția actorie, IRINA SÂRBU îmbină pe scenă talentul dezvoltat în facultate cu pasiunea și înclinația artistică spre muzică și mai ales spre jazz.

Câteva întâlniri i-au marcat decisiv legătura cu lumea jazz-ului. Pianistul și compozitorul Andrei Tudor este cel care i-a "stârnit" dragostea pentru jazz și alături de care a cântat în duo (pian și voce), formulă ce a obținut distincția pentru debut, la Gala Premiilor de Jazz, în februarie 2004. Un alt moment foarte important în evoluția sa l-a reprezentat întâlnirea cu Anca Parghel, de la care a deprins multe lucruri ce au ajutat-o mai departe în dezvoltarea carierei sale muzicale. Marius Mihalache a invitat-o apoi să lanseze împreună un album și așa s-a născut în 2007 "World Symphony".

O serie de artiști români de jazz i-au influențat drumul Irinei Sârbu - Marius Popp, Puiu Pascu, Marius Vernescu, Sorin Romanescu, Alex Man, Sorin Terinte, Mircea Tiberian, Petrica Andrei, Marius Mihalache, Arthur Balogh, Pedro Negrescu, Virgil Popescu, Alin Constantiu, Eugen Nichiteanu, Ciprian și Tudor Parghel. A fost aplaudată în cluburile de jazz din București și din țară și a participat la mai multe festivaluri și evenimente în țară și în străinătate, precum: Piața "San Marco" (în cadrul Carnavalului de la Veneția - 2008), Garâna International Jazz Festival (Garâna - 2007), Cohilia Music Festival (Grecia - 2006), Danube Jazz & Blues Festival (Galați - 2014), Green Sounds Festival (București - 2014), Câmpina Jazz Festival (2014), Street Arts Festival (București - 2014), Cluj Interbelic Festival (Cluj-Napoca - 2013), Ethno Jazz Festival (Chișinau - 2012), Folk You! - Vama Veche (2012), Freedom Jazz Festival - Vama Veche (2012) ș.a.

A fost de asemenea invitată să cânte în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" și în cadrul evenimentelor speciale organizate de Institutul Cultural Român din Londra, Stockholm, Paris, Lisabona etc.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 și 44 până la stația "Radio România" - Piața Virgiliu (Str. Berzei la intersecția cu Știrbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteți de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere - Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Știrbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.