ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Pianul Călător iese în parcul Herăstrău

Publicat: joi, 14 Mai 2015 , ora 10.24

Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor, atunci când este oferită cu bucurie în spații convenționale sau neconvenționale, este concluzia pe care o putem desprinde aproape de finalul celei de-a V-a ediții a Turneului Pianul Călător. Ca și în anii trecuți, Horia Mihail însoțit de un pian de concert adevărat va poposi în foișorul din parcul Herăstrău, pe 16 mai de la ora 17.00 și pe 17 mai de la ora 16.00, unde vor avea loc două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB. Turneul este un proiect Radio România.

După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale țării, după ce pianul a fost lăsat în folosința comunității locale la Deva, în acest an Horia Mihail a călătorit și la Chișinău, întorcându-se spre finalul turneului pentru a face această surpriză bucureștenilor.

Copii, părinți și bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Mozart le va însoți plimbarea sau joaca. Cei mai curioși dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător sosește în parc, este descărcat, montat și acordat. Apoi, Horia Mihail, va susține câte un recital 100% romantic, cu lucrări de Rachmaninov, Liszt, Schumann și Brahms

Experiența de anul trecut a fost una excepțională și de aceea organizatorii împreună cu ARCUB au decis să o repete. Sute de bucureșteni s-au oprit din plimbarea lor atrași de ineditul acestor evenimente și de muzica lui Horia Mihail. Deopotrivă pianul și pianistul au devenit vedete, fiecare fiind admirat și răsplătit cu aplauze.

"Este foarte interesant să vezi cum oameni care, de altfel, poate nu au legătură cu muzica clasică se opresc și chiar le face plăcere ce aud. Sunt bucuros și cred că pe unii dintre ei îi voi regăsi în sala de concert, acesta fiind și scopul unor evenimente ca acestea, în spații mai puțin convenționale.", a declarat Horia Mihail după recitalul din parcul Herăstrău din anul 2014.

Amănunte pe www.pianulcalator.ro

Un proiect Radio România

Producători: Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural și Accendo

Coproducători: TVR 2 si Radio România Regional

Partener principal: ARCUB

Sponsori: JTI, Sense, ALRO Slatina, Senia Music, Erste Private Banking.

Transportator Oficial: DACIA

Parteneri: Athenee Palace Hilton, Societatea de Muzică Veche.

Parteneri culturali: Orchestrele și Corurile Radio România, Teatrul muzical "Nae Leonard" din Galați, Filarmonica de stat din Brașov, Radio România Reșița, Filarmonica de stat din Timișoara, Filarmonica de stat din Pitești, Centrul de proiecte culturale "Aurel Stroe" din Bușteni, Filarmonica de stat din Ploiești, Filarmonica de stat din Sibiu, Liceul Vocațional de Arte din Târgu Mureș, Casa de cultură din Luduș, Primăria din Luduș, Casa de cultură din Baia de Arieș, Casa de cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, Primăria municipiului Alba Iulia, Casa de cultură din Deva, Asociatia Culturală DevART, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Teatrul de artă din Deva, Filarmonica de stat din Cluj, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Casa de cultură din Roman, Primăria Municipiului Roman, Scoala de muzică Sergiu Celibidache din Roman, Radio Chișinău, Sala cu orgă din Chișinău, Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad - Pavilionul Marcel Guguianu, Filarmonica de stat din Iași, Societatea de concerte Bistrița, Centrul județean pentru cultură Bistrița-Năsăud.

Parteneri media: Radio România Actualități, Radio România Muzical, Teleradio Moldova, Radio România Chișinău, România TV, Media Trust, România Liberă, Cațavencii, Observator Cultural, Revista Tango, Șapte Seri, Bussines Review, Ziare.com, Accent TV, agentiadecarte.ro.