ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Corul Academic Radio - 75 de ani: concert aniversar de muzică românească

Publicat: vineri, 24 Aprilie 2015 , ora 12.02
CORUL ACADEMIC RADIO, cea mai longevivă formație vocal-simfonică din România, împlinește în anul 2015 frumoasa vârstă de 75 de ani. După un prim concert aniversar a cappella, derulat în luna februarie și dedicat muzicii corale universale, joi, 30 aprilie 2015, ora19.00, la Sala Radio, ansamblul vă propune un frumos concert de muzică românească. Programul serii va reuni partituri semnate de compozitori precum Irina Odăgescu-ȚUȚUIANU, Felicia DONCEANU, Cornelia TĂUTU, Adrian POP, Radu PALADI și Vasile TIMIȘ.

Concepția repertorială a concertului îi aparține lui DAN MIHAI GOIA, de 15 ani dirijorul Corului Academic Radio.

"Pe parcursul celor 15 ani de când conduc destinele Corului Academic Radio, am colaborat cu numeroși compozitori români, dar legăturile cele mai strânse, mai adevărate din punct de vedere artistic și uman, le-am avut cu Irina Odăgescu-ȚUȚUIANU, Felicia DONCEANU, Cornelia TĂUTU, cu Adrian POP și cu regretații maeștri Radu PALADI și Vasile TIMIȘ. Cu fiecare dintre ei am comunicat intens, am încercat să le înțeleg mesajul creator, și, împreună cu membrii Corului Academic Radio, am dorit să ne apropiem mereu de adevărul artistic al lucrărilor lor.

Toate ipostazele sonore și momentele muzicale pe care le veți trăi alături de noi vă vor purta sufletul și mintea prin zone muzicale de o frumusețe impresionantă, zugravită prin aceste creații corale ce ating deseori genialitatea și acest lucru îl datorăm din plin celor 6 mari creatori coraliști români, prezenți în acest concert. " - declară DAN MIHAI GOIA despre evenimentul pe care l-a conceput și pe care îl va dirija.

Din anul 2000, Dan Mihai Goia este dirijorul Corului Academic Radio alături de care a participat la peste 260 de concerte vocal-simfonice și a cappella. Membru al Corului Național de Cameră "Madrigal" (între anii 1971-1995), a susținut concerte la pupitrul acestei prestigioase formații corale, fiind o perioadă și director general adjunct și dirijor secund al acestui ansamblu.

Între anii 1997-2009 Dan Mihai Goia a fost conducătorul artistic și dirijorul Coralei Bărbătești Ortodoxe "Te Deum Laudamus" cu care a susținut peste 250 de concerte în țară și străinătate și a realizat 5 compact-discuri. Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Dan Mihai Goia este autorul a peste 40 de lucrări corale și camerale, precum și a suitei simfonice și a baletului "Albă ca Zapada".

Concertul se va desfășura în acompaniamentul pianistei Carmen Săndulescu. Pe afișul evenimentului se regăsesc de asemenea tenorul Nicolae Simonov (artist liric al Corului Academic Radio pe care îl veți aprecia în ipostază solistică), Alexandru Matei - percuție și actorul Ionuț Kivu, care va recita în cadrul concertului. Prezentarea programului va fi realizată de criticul muzical Grigore Constantinescu.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 și 44 până la stația "Radio România" - Piața Virgiliu (Str. Berzei la intersecția cu Știrbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteți de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere - Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Știrbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.