ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Luiza Zan cântă cu Big Band-ul Radio!

Publicat: miercuri, 15 Aprilie 2015 , ora 10.53

Așa cum și-a obișnuit publicul, Big Band-ul Radio propune și în luna aprilie o frumoasă seară de jazz la Sala Radio. Dacă în cadrul seriei de concerte lunare intitulate "Jazz pe românește" - evenimente dirijate de Ionel Tudor și moderate de Florian Lungu - ați avut ocazia de a asculta nume importante ale scenei muzicale autohtone, ca Jazzappella, Mike Godoroja, Florin Răducanu, Berti Barbera, Hanno Höfer, Cătălin Milea ș.a., în concertul programat duminică, 19 aprilie, ora 19.00, o veți aplauda la Sala Radio pe Luiza Zan, una dintre cele mai exotice prezențe în muzica românească a ultimilor ani.

Aprecierea de care se bucură Luiza Zan s-a concretizat prin mai multe distincții importante în țară și în străinătate. Pe lângă numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, una dintre cele mai mari realizări ale artistei este premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition în cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, Elveția, cel mai vechi festival din Europa și unul dintre cele mai aclamate din lume. În iulie 2004 a câștigat și premiul I la festivalul Cerbul de Aur, secțiunea interpretare, alături de trupa Slang, iar în cadrul Galei premiilor de jazz (organizate în primăvara anului 2012) a primit distincția "Muzicianul anului 2011".

Repertoriul artistei se situează la interferența mai multor genuri: New jazz inspirat de Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves și mai ales de Nat King Cole, Soul & funk inspirat de Aretha Franklin, Chakka Khan, Erykah Badu și Hip hop & R&b inspirat de D'Angelo, Angie Stone, Bilal. Luiza Zan a cântat alături de nume sonore ca Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Cătălin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu etc., precum și cu Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corrine Chapelle, Gyarfas Istvan, Berkes Balazs, Peter Sarik ș.a.

Luiza Zan s-a făcut remarcată și în calitatea sa de compozitor. A creat muzică de film, pentru pelicule precum "Carambol", "Circul Vesel" și "Maria" (nominalizat la categoria "cel mai bun film documentar" la Festivalul de la Lucarno - 2013) și a compus întreaga partitură a muzicii spectacolului de teatru "Năpasta", în regia lui Radu Afrim, care se joacă pe scena Teatrului Național București, în care este și protagonistă.

Între 2008 și 2010 a fost profesor universitar asociat la catedra de jazz a Universității de Muzică București, fiind primul profesor de jazz vocal din România.


Biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.