ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

‘Sonate celebre’ la Sala Radio

Publicat: miercuri, 8 Aprilie 2015 , ora 10.54

O frumoasă seară muzicală de primăvară, cu titlul Sonate celebre, este ceea ce vă propun violonista Cristina Anghelescu și pianistul Mihai Ungureanu prin recitalul pe care îl prezintă vineri, 17 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Un "trio" de mari compozitori, pe ale căror creații se sprijină o bună parte a repertoriului muzicii clasice - Mozart, Beethoven și Brahms - semnează cele trei sonate pe care le veți asculta: Mozart - Sonata nr.11 pentru vioară și pian, Beethoven - Sonata nr. 5 pentru pian și vioară - Sonata Primăverii și Brahms - Sonata nr. 3 pentru pian și vioară.

Solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio, Cristina Anghelescu provine dintr-o familie de muzicieni și a început studiul viorii cu tatăl său, cel care i-a îndrumat cu atenție și profesionalism formarea artistică. Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus - Berlin, Ceaikovski - Moscova, Teatro Monumental y Auditorium - Madrid, Smetana Hall - Praga, St. John's Smith Square - Londra, Finlandia Hall - Helsinki și în compania unor orchestre importante din Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra etc. A efectuat numeroase turnee în toate țările Europei, în Taiwan, America de Sud și cea de Nord, Africa de Sud etc.

A efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând pe CD-uri: concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn, Anotimpurile de Vivaldi și cele două concerte de George Lloyd, alături de renumita orchestră Philarmonia din Londra.

Pianistul Mihai Ungureanu are un palmares variat de concerte pe mai multe continente, numele său fiind în România strâns legat de Filarmonica Oltenia din Craiova. Este în prezent director artistic al instituției, a ocupat poziția de director general și, în calitate de solist concertist al ansamblului, a susținut numeroase concerte la sediu, dar și turnee în Italia, Germania, Franța, Elveția, Spania, Gibraltar.

Debutul său ca solist concertist a avut loc la 16 ani, pe scena Filarmonicii din Craiova, unde a interpretat Concertul în mi bemol major pentru pian și orchestră de Liszt. Din 1981, Mihai Ungureanu desfășoară o bogată activitate concertistică marcată prin concerte și recitaluri. A susținut concerte alături de orchestre simfonice din țară și în America (SUA, Canada), Japonia, Republica Islamică Iran și Europa. A efectuat numeroase înregistrări discografice la casa de discuri Electrecord, cu un repertoriu ce cuprinde: Enescu - Sonata a III-a, în caracter popular românesc (cu violonista Luminița Rogacev), Brahms - Cvartet cu pian (cu ansamblul Trio Consonanțe) ș.a. A mai realizat două CD-uri la casa de discuri Bella Musica (Freiburg) ce cuprind: Haydn - Concertele pentru pian (alături de Orchestra de Cameră Alicante, dirijor Alfonso Saura), Gershwin - Rhapsody in Blue și Concertul în fa major pentru pian (cu orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul - Timișoara, dirijor Camil Marinescu).

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.


Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com