ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

Din Olanda, la București: saxofonistul Cătălin Milea, alături de Big Band-ul Radio!

Publicat: joi, 12 Februarie 2015 , ora 11.15
În luna februarie, se reiau la Sala Radio concertele BIG BAND-ULUI RADIO, din cadrul seriei "JAZZ PE ROMÂNEȘTE", evenimentedirijate de IONEL TUDOR și moderate de FLORIAN LUNGU și care se bucură de un real succes, mai ales în rândul publicului tânăr, iubitor al genului.

Joi 19 februarie (19.00), primul eveniment de acest gen al anului 2015 va fi unul special, grație invitatului serii. Stabilit în Olanda, saxofonistul CĂTĂLIN MILEA - unul dintre cei mai activi și mai apreciați muzicieni de jazz ai generației sale, artist aplaudat atât pentru ipostaza sa de interpret, cât și pentru cea de compozitor - evoluează la Sala Radio, într-un concert în care vor alterna momente solistice și de orchestră, sub semnul improvizației, al compoziției și al aranjamentelor proprii. Considerat unul dintre cei mai creativi muzicieni români de jazz, Cătălin Milea va prezenta pe scena Sălii Radio - în premieră în România - lucrări ca "Perpetuum", "Sarmis", "Valse for Sophie", "Snow Trails", "My Cousin Dracula", "Notes for Oatts" și altele, toate purtând semnătura artistului.

În perioada 2008-2010, CĂTĂLIN MILEA a primit bursa Huygens Beurs a Guvernului olandez și, sprijinit de o fundație privată, a înregistrat albumele "Re-Bop Unit featuring Dick Oatts", cu participarea unuia dintre cei mai apreciați muzicieni ai genului din New York și "Something for Now', înregistrat alături de trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea). Deținător a numeroase premii internaționale, artistul român și-a început studiile de specialitate la Universitatea Națională de Muzică București, dar le-a continuat în Olanda, la Prins Claus Conservatoire și la Hague Royal Conservatory.

Saxofonistul a înregistrat piese și a concertat cu diverși artiști/ansambluri: ca invitat a evoluat alături de European Youth Big-Band (condus de Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (ECO), Camerata Ardesko; ca lider, cu trio-ul Synaesthetik, Confluence Quartet, Re-Bop Unit, Cătălin Milea Hammond Trip.

În prezent, Cătălin Milea poate fi văzut concertând cu Romanian Jazz Collective (un grup axat pe compoziții de jazz exclusiv românești), Pierre Dunker Quartet, Giovanca, Imagination Orchestra, Cătălin Milea Hammond Trip etc. Printre muzicienii cu care acesta a colaborat se numără: Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu ș.a.

Cătălin Milea are și o activitate pedagogică intensă, oferind ateliere de lucru și cursuri de măiestrie. El este, de asemenea, redactor-șef al primei reviste românești de jazz: Jazz Compas.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 și 44 până la stația "Radio România" - Piața Virgiliu (Str. Berzei la intersecția cu Știrbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteți de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere - Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Știrbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.