Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. 'Trubadurul' de Verdi - operă în concert la Sala Radio

Publicat: luni, 28 Ianuarie 2019 , ora 13.19

Când pe afiș figurează una dintre cele mai îndrăgite opere verdiene, atunci nu poate fi decât o seară mult așteptată de public - iubitori ai genului și specialiști. Dovadă, numărul mare de melomani care s-a bucurat de un titlu verdian - Trubadurul - pe care nu-l mai regăsesc în repertoriul Operei bucureștene.

"Foarte frumos! O așteptam de foarte mult timp și la Opera Națională. Trubadurul este o bijuterie."

"Experiența opera la Sala Radio e formatoare de idei pentru noi, spectatorii."

Pot spune că cei care nu au fost prezenți în sală au avut ce regreta, căci varianta Trubadurului din 25 ianuarie 2019, sub bagheta dirijorului David Crescenzi aflat la pupitrul Corului Academic și Orchestrei Naționale Radio, s-a bucurat de o garnitură bună de interpreți care au încercat înainte de toate să transmită emoții. Echilibrul cred că a dominat această versiune, cu o stea care anul trecut cucerea mult râvnitul MET - soprana Brigitta Kele în rolul Leonora. O voce încântătoare, care s-a armonizat cu ceilalți doi muzicieni clujeni - baritonul Florin Estefan (Contele De Luna) și Andrada Ioana Roșu-Vaida (Azucena), cu timișoreanul Gelu Dobrea în rolul Ferrando și cu tenorul Adrian Dumitru, interpretul lui Manrico.

Interpretarea echilibrată și nuanțată a operei verdiene a fost remarcată și de soprana Alina Bottez: "Pentru mine este o premieră faptul că o văd pe soprana Brigitta Kele, care este și surprinzător de tânără pentru acest rol și care are o voce frumoasă, mânuită cu o tehnică foarte bună. Andrada Roșu face un rol foarte frumos în Azucena. Corul a fost foarte convingător... Deci, este o seară foarte reușită!"

Reportaj realizat de Jeanine Costache