Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Tineri muzicieni în recital la ParkLake - 18 decembrie 2018

Publicat: miercuri, 19 Decembrie 2018 , ora 15.10

Marți, 18 decembrie 2018, a început seria de evenimente prin care ParkLake și Radio România Muzical prezintă în recital nouă tineri muzicieni talentați, pe care ParkLake a ales să îi sprijine cu ceea ce au mai mult nevoie pentru dezvoltarea lor profesională: accesorii, partituri, ținute de scenă și, poate cel mai important, posibilitatea de a evolua în fața unui public larg. Cei trei curajoși care au deschis aseară seria de recitaluri de pe scena amplasată în Main Square din ParkLake, pe un pian de concert special adus pentru acest prilej, au fost: pianiștii Antonio Crețu și Răzvan Branca și violonistul Dragoș Rusanu.

"A fost o experiență mai ciudată, dar foarte interesantă. Am cântat Alla turca de Mozart, Studiu de concert de Smetana și Toccata de Enescu." - Antonio Crețu

"A fost un mediu cu totul diferit față de o scenă dintr-o sală închisă. De obicei, când este liniște se simt foarte tare emoțiile și ai senzația că toată lumea se uită la tine, dar aici a fost o atmosferă foarte relaxată și chiar a fost o idee bună a celor de la ParkLake." - Răzvan Branca

"Am fost puțin îngrijorat din cauza gălăgiei și pentru că este foarte multă lume, dar, într-un final, m-am simțit foarte bine." - Dragoș Rusanu

Tinerii muzicieni au interpretat lucrări de George Enescu, Wolfgang Amadeus Mozart și Sigismund Toduță, printre altele și au fost aplaudați de public în cadrul relaxat al mallului bucureștean:

"Extraordinar! Tot timpul sunt binevenite aceste inițiative!"

"Recitalul este superb și, ținând cont de vârsta copiilor, este chiar foarte reușit. Știam că se organizează în fiecare seară concerte. Venim aproape zilnic cu cel mic."

"Foarte frumos - atât vioara, cât și pianul!"

"Splendid! Eu am venit întâmplător în mall, însă este o idee nemaipomenită! Este o muzică care pe mine mă încântă."

"Foarte interesant, mai ales pentru un asemena spațiu!"

"Extraordinar, pentru că reușesc să ofere o alternativă la ce se întâmplă în ziua de azi."

Celor 16 muzicieni aleși le vor fi înmânate premiile mâine, de la ora 18:45, de către celebrul violonist Alexandru Tomescu. Acesta este președintele Fundației Remember Enescu, ce s-a implicat in selecția muzicienilor premiați. A fost prezentă la recital doamna profesoară Mihaela Tomescu, directorul fundației Remember Enescu:

"O inițiativă foarte, foarte frumoasă și binevenită în itinerarul artistic al fiecărui tânăr. Iată că aici am selecționat din fundația noastră, dintre membrii noștri, o mică parte. Avem foarte mulți membri cu o ținută instrumentală, artistică, cu o experiență de scenă de invidiat, însă aici am vrut să prezentăm doar un mic grup și ne-am bucurat de această seară frumoasă. Am rămas încântați de publicul care a reacționat la acest concert așa de frumos. Și de la etaj, și de aici, și copiii care s-au oprit și au ascultat... și chiar de vârstă foarte mică. Acesta este un semn bun pentru perspectiva artistică a noastră, a tuturor, a românilor."

În această seară (19 decembrie 2018), îi veți putea asculta pe scena din Main Square a mallului ParkLake, începând cu ora 18:00, pe violoncelistul Valentin Simion de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" și pe violonistul Octavian Pîrlea de la Școala Purcell din Londra.

Reportaj realizat de Ana Diaconu