Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Orchestra de Jazz a Radio-Televiziunii din Croația la RadiRo

Publicat: vineri, 23 Noiembrie 2018 , ora 11.15

Orchestra de Jazz a Radio-Televiziunii din Croația, una dintre cele mai vechi orchestre big band din lume, a evoluat joi, 22 noiembrie, pe scena Sălii Auditorium - MNAR, alături de Miron Hauser în triplă ipostază: dirijor, solist la trombon și compozitor.

Mambo 69 a deschis serata de jazz afro-cubanez, un proiect de autor al compozitorului Miron Hauser, prezentat sub bagheta sa și în interpretarea Orchestrei de jazz a Radio-Televiziunii din Croația.

"Este vorba de un concert scris de mine acum câțiva ani. Am ales să-l prezint și-n România după debutul în Croația. Dintotdeauna am fost influențat de muzica cubaneză. Pe de altă parte, am studiat jazz-ul. Așadar, pentru mine a fost firesc să compun astfel." - a spus Miron Hauser, compozitor, trombonist și dirijor.

"A fost, cum spunea Toma Caragiu, simfonie de culori!"

"A fost vesel!"

"Nu mă așteptam să fie atât de cubanezi croații."

"Chiar a fost energie pură."

"Eu nu știam unde vin... și toate notele africane și latino erau super!"

Nouă teme foarte variate în ritmuri de mambo, salsa, rumba danson sau conga comparsa s-au auzit pe scena Sălii Auditorium a Muzeului Național de Artă al României. Bisul serii - o fuziune între muzica balcanică și cea cubaneză, a încheiat cea de-a doua seară de jazz la RadiRo.

Reportaj de Roxana Rîpeanu - Radio România Cultural