Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Conferință de presă - noutățile pentru anul viitor ale Festivalului Internațional 'George Enescu'

Publicat: luni, 22 Octombrie 2018 , ora 16.43

Pregătirile pentru ediția din 2019 a Festivalului Internațional "George Enescu" au început, fiind marcate cu o conferință de presă în care au fost prezentate noutățile pentru anul viitor. La eveniment au luat parte: Directorul executiv al Festivalului Internațional "George Enescu", Mihai Constantinescu, Directorul TVR3 - Mircea Neacșa, Directorul Orchestrelor și Corurilor Radio - Liliana Staicu, Secretarul de Stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Mădălin Voicu și Crenguța Roșu - managing partener de la DC Communication.

Liliana Staicu: "Ca și Televiziunea Română, Radio România este alături de Festivalul Enescu an de an. Bineînțeles că și pentru noi festivalul presupune un adevărat maraton de transmisiuni directe, pentru că cele mai multe dintre concerte - fie că se desfășoară aici, la Ateneu, sau la Sala Palatului, Sala Auditorium sau în orice alt loc din București vor fi transmise în direct, bineînțeles, vor fi și înregistrate."

În această ediție a festivalului continuă seria "Muzica secolului XX" în care vor fi prezentate lucrări moderne și contemporane. În același timp, vor fi interpretate 14 opere, o premieră pentru Festivalul "George Enescu". "Leonora" de Ludwig van Beethoven, "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart și - în premieră românească - "Moise și Aaron" de Arnold Schoenberg se numără printre operele care vor fi prezentate în cadrul ediției de anul viitor.

Directorul artistic al festivalului, Vladimir Jurowski, a luat parte la conferința de presă prin Skype, vorbind despre viziunea și programul festivalului: "Vom avea multe ansambluri internaționale de cel mai înalt calibru, cu muzicieni de multe naționalități, orientări politice și religii, ideea fiind că oricine vine la Festivalul Enescu vine cu un singur scop, acela de a face muzică. Iar scopul muzicii este acela de a uni, nu de a dezbina. Sunt fericit să vă spun că am putut convinge o mare parte a invitaților - atât interpreți, cât și dirijori - să aducă lucrări contemporane proprii. În programul acestui an, vom avea multe concerte în care muzica clasică va fi prezentată alături de muzica contemporană."

Din punct de vedere organizatoric au fost anunțate noi modalități prin care vor putea fi achiziționate abonamentele pentru festival, respectiv un sistem de loterie inițiat de Artexim în colaborare cu Eventim. Procesul presupune completarea unui formular online, iar extragerea va avea loc în data de 26 noiembrie. Biletele individuale vor fi puse în vânzare în data de 6 martie 2019.

Reportaj realizat de Petre Fugaciu