Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. O familie de muzicieni în concert la Sala Radio

Publicat: joi, 4 Octombrie 2018 , ora 11.04

Turneul național "Clasic la puterea a treia" susținut de familia Cazacu a ajuns și la București, cei patru muzicieni evoluând la Sala Radio.

Familia Cazacu, renumită în contextul cultural românesc pentru concertele de calitate pe care le propune, continuă turneul național "Clasic la puterea a treia". După un concert la Filarmonica din Timișoara, aceștia au susținut miercuri, 3 octombrie, un recital cameral la Sala Radio. Publicul bucureștean, obișnuit cu prezența membrilor familiei Cazacu pe scena de concert, s-a putut bucura de un program divers, alcătuit din lucrări atent alese, din baroc până în contemporaneitate. Având în vedere combinația instrumentală inedită din care este alcătuit ansamblul familiei Cazacu, aceștia și-au demonstrat abilitățile, adaptând diverse lucrări celebre pentru flaut, vioară și două violoncele.

Fiecare membru al familiei a contribuit la succesul serii - violonista Iulia Cazacu, și-a demonstrat excelența interpretativă într-o adaptare a Baladei de Ciprian Porumbescu; Ștefan Cazacu, fratele mai mare, a cucerit publicul prin aspectul tehnic, fapt dovedit cu lucrarea "Dans țărănesc" de Constantin Dimitrescu; după mai mult de 25 de ani petrecuți pe scena Sălii Radio, nu pot exista dubii în privința abilităților muzicale ale flautistei Constanța Cazacu, la fel cum nu pot exista decât aprecieri pentru realizările lui Marin Cazacu.

"E o familie unită care ne-a prezentat niște lucrări atât străine, cât și românești foarte plăcute, nu de mare anvergură."

"Toată admirația pentru această familie cu totul și cu totul deosebită. Sperăm ca în continuare oameni ca Marin Cazacu să ne ducă faima muzicii românești mai departe."

"E foarte variat. De la nume ale muzicii clasice, până la compozitori de muzică contemporană. E o familie frumoasă, unită și... foarte talentați toți membrii ei."


Următorul concert susținut de familia Cazacu în seria "Clasic la puterea a treia" are loc la Bistrița vineri, 5 octombrie.

Reportaj realizat de Petre Fugaciu