Arhivă : Cronici Înapoi

Concertul Corului de Copii Radio, un succes de proporții

Publicat: luni, 23 Aprilie 2018 , ora 10.37

Concertul Corului de Copii Radio intitulat "The Sound of… Musical" s-a reluat sâmbătă, 21 aprilie 2018, pe scena Sălii Radio, la cererea publicului.

La primul concert, care a avut loc sâmbăta trecută, ovațiile publicului au fost impresionante, numeroasele solicitări determinându-i pe organizatori să programeze din nou concertul.

Dirijorii corului sunt Voicu Popescu asistat de Răzvan Rădos. Cele două spectacolele au avut ca temă repertoriul de musical adaptat pentru cor de copii.

Acompaniat la pian de Magdalena Faur, concertul a fost prezentat de Delia Nartea, regia de mișcare fiind semnată de Mara Lăcătuș și Oana Necea.

Reușind cu greu să se oprească la doar câteva dintre hiturile repertoriului de musical, mergând de la clasicele Porgy and Bess (1935) de George Gershwin sau The Sound of Music (1965) de Richard Rodger și ajungând la Veronica (1972) de Temistocle Popa sau mai recentul The Greatest Showman (2017) de Benj Pasek/Justin Paul, Corul de Copii Radio trece prin cele mai importante hit-uri ale genului din musical-uri precum West Side Story al lui Leonard Bernstein (1957), Mary Poppins (1964) de Richard M. & Robert B. Sherman, Buch Cassidy and Sundance Kid (1969) de Hal David, Burt Bacharach, The Phantom of The Opera (1986) de Andrew Lloyd Webber, Sister Act (1992) de Marc Shaiman/Traditional - Medley, Chicago (2002) de John Kander, Pich Perfect 2 (2015) de A.P. Carter, L. Gerstein, H. Tunstall-Behens.

Atmosfera de la sfârșitul concertului a fost una incendiară. Impresionați de ovațiile publicului și de succesul spectacolului, copiii din Corul de Copii Radio au fost atât de emoționați, încât au avut în ochi lacrimi de fericire.

Concertul s-a cântat cu sala arhiplină, iar aplauzele la scenă deschisă au durat minute în șir. În aceste condiții, publicul solicită un al treilea concert.

La concert a participat și președintele-director general al TVR, Doina Gradea, care s-a declarat foarte impresionată de talentul copiilor.

Din public, a asistat la concert și Kristin Hoefener, muzicolog si dirijor, doctorand în muzica medievală. Ea a participat pentru al doilea an consecutiv la concertele Corului de Copii Radio.

Kristin este impresionată de arta dirijorală a maestrului Voicu Popescu și de seriozitatea cu care cei 72 de membri ai Corului răspund provocărilor artistice lansate de dirijorii Voicu Popescu, Razvan Rădos și pianista Magdalena Faur.


Corul de Copii Radio, o tradiție de aproape 75 de ani

Cu zeci de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA și Canada, Corul de Copii Radio, care se apropie de aniversarea a 75 de ani de existență, a primit numeroase distincții și premii, în 2004 Federația Corurilor din Uniunea Europeană acordându-i titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

În afara numeroaselor concerte a cappella și a invitațiilor la diferite evenimente și festivaluri din întreaga țară, Corul de Copii Radio a evoluat în ultimii ani în mai multe festivaluri sau în evenimente vocal-simfonice în țară și în străinătate.

Anul trecut, Corul de Copii Radio a apărut alături de London Philharmonic Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu la București în cadrul Festivalului Enescu și la Londra pe scena Royal Festival Hall în Oedipe de George Enescu și în același an a evoluat în Parsifal de Wagner la Ateneul Român.

În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio.Elemente de noutate: abordeaza genul musical la initiativa membrilor Corului, copiii au ales costumatia si au gandit coregrafia... in premiera concertul a fost transmis live pe facebook bucurandu-se de un succes imens! Oferind astfel posibilitatea celor care nu locuiesc in Bucuresti sau plecati din tara sa ii poata urmari live!!!
Sursa: Radio România Actualități